Vitalik Buterin deelt Ethereums pad naar 100.000 transacties per seconde

606 totale weergaven
|

 

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft een ambitieuze roadmap onthuld genaamd “The Surge,” met als doel om meer dan 100.000 transacties per seconde (TPS) op Ethereum te bereiken door een combinatie van Layer 2 schaaloplossingen en sharding.

Vitalik Buterin’s visie op de toekomst van Ethereum

In een nieuwe blogpost schetst Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, zijn visie voor de volgende grote upgrade van Ethereum, die bekend staat als “The Surge”. Deze roadmap is erop gericht om de transactiecapaciteit van Ethereum naar meer dan 100.000 transacties per seconde (TPS) te brengen, door gebruik te maken van Layer 2 schaaloplossingen met behoud van de kernprincipes van de blockchain, namelijk decentralisatie en veiligheid.

Buterin benadrukte het belang van voortdurende ontwikkeling in schalingstechnologieën zoals rollups en sharding, die de sleutel zijn tot het succes van Ethereum in de volgende fase van zijn evolutie.

De rol van Layer 2s en Sharding bij het schalen

Buterin’s plan richt zich sterk op rollups en sharding als de primaire drijvende krachten achter de toekomstige schaalbaarheid van Ethereum. Sharding zal knooppunten in staat stellen om slechts fracties van transacties te verwerken, terwijl rollups transacties off-chain bundelen om de verwerkingssnelheid te verhogen en de kosten te verlagen.

Hij legde uit dat deze gecombineerde oplossingen Ethereum in staat zouden stellen om een exponentieel hoger volume aan transacties te verwerken, zonder de veiligheid of decentralisatie in gevaar te brengen.

Het schaalbaarheid trilemma oplossen

Een grote uitdaging bij het schalen van Ethereum is het zogenaamde schaalbaarheidstrilemma: het gelijktijdig bereiken van decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid. Het plan van Buterin vraagt om cryptografische technieken, zoals SNARKs, om de integriteit van transacties te waarborgen, waardoor een meer schaalbaar en toch gedecentraliseerd netwerk mogelijk wordt.

De focus blijft liggen op het behouden van de kernwaarden van Ethereum, terwijl een snellere transactieverwerking wordt bereikt.

Uitdagingen voor de groei van Ethereum

Ondanks de geboekte vooruitgang bij het schalen, merkte Buterin op dat er nog steeds belangrijke hindernissen zijn. Een van de belangrijkste uitdagingen is het garanderen van een betrouwbare en naadloze interoperabiliteit tussen verschillende Layer 2 oplossingen, waardoor Ethereum volgens hem zal aanvoelen als één ecosysteem in plaats van gefragmenteerde blockchains.

Buterin benadrukte ook de noodzaak van verdere vooruitgang in databandbreedte en compressietechnologieën om de rollup-centrische strategie van Ethereum nog efficiënter te maken.

Ethereum’s rollup-centrische roadmap realiseren

De roadmap bevat ook aankomende technische updates, zoals de introductie van EIP-4844 datablobs, die de databandbreedte zullen helpen verbeteren, waardoor Ethereum nog grotere hoeveelheden transacties kan verwerken. Deze ontwikkelingen zullen Ethereum volgens Buterin dichter bij zijn doel van meer dan 100.000 TPS brengen.

De groei van Ethereum op de lange termijn is afhankelijk van een combinatie van Layer 2 schaalbaarheid, sharding en voortdurende vooruitgang in beveiliging, zodat het het toonaangevende gedecentraliseerde platform blijft terwijl het schaalt om aan de wereldwijde vraag te voldoen.

Terwijl Ethereum zich beweegt in de richting van het implementeren van ‘The Surge’, luidt Buterins visie een nieuw tijdperk van schaalbaarheid en innovatie in, waarmee het netwerk zich positioneert om te voldoen aan de eisen van een groeiende gedecentraliseerde wereld.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....