Bekende crypto’s stijgen terwijl Trump’s kans op overwinning groeit – lift deze nieuwe crypto mee?

577 totale weergaven
Trumps kans op overwinning en crypto stijgt |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De grootste voorspellingsmarkt in de wereld, Polymarket, geeft aan dat de kans dat Trump de verkiezingen in november gaat winnen sinds september steeds groter werd. Trump is een groot voorstander van crypto, dus met het mogelijke vooruitzicht in zicht dat hij opnieuw president wordt, voelen vele investeerders zich veilig om in deze risicovolle assets te investeren. Hierdoor zien we grote stijgingen in de koersen van zowel bekende crypto’s als Trump crypto’s. 

In midden september zagen we nog dat Harris een voorsprong had volgens de peilingen van Polymarket, maar Trump haalde haar begin oktober in en het verschil wordt steeds groter. Trump zou volgens Polymarket op dit moment maar liefst 62,1% van de stemmen krijgen.

Het vooruitzicht dat Trump mogelijk opnieuw de president gaat worden van de Verenigde Staten, maakt vele investeerders enthousiast aangezien Trump zich meermaals positief uitgelaten heeft over crypto.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Polymarket voorspellingen beïnvloeden de koers van bekende crypto Bitcoin

Als we bijvoorbeeld naar de Bitcoin koers kijken, dan zien we dat de waarde van BTC is gaan stijgen sinds de peilingen zich steeds meer richting Trump bewogen. Vergeleken met een maand geleden is de koers daarom ook met 12,73% gestegen en handelt het momenteel op $ 67.820.

Op 3 oktober kondigde Polymarket in een X post aan dat Trump de leiding overnam in de peilingen en op 10 oktober meldden ze in een andere X post dat de voorsprong die Trump had op Harris groter was dan ooit tevoren. We zien deze resultaten duidelijk terug in de BTC koers.

Bitcoin koers, TradingView
Bitcoin koers, bron TradingView

Volgens de Chief Legal Officer van Grayscale, Craig Salm, geven de meeste Amerikaanse stemmers de voorkeur aan een pro-crypto kandidaat. Zoals we in de afgelopen maanden hebben kunnen zien, bespreekt Trump crypto bij zowat elke speech en dat zou dus wel eens de reden kunnen zijn van de resultaten die Polymarkt gedeeld heeft.

Investeerders wachten met spanning af, want de waarde van crypto lijkt momenteel gedeeltelijk af te hangen van de uitslagen van de verkiezingen en dat fenomeen zien we niet terug in andere sectoren.

Meme coins en nieuwe crypto liften mee

Wanneer bekende crypto’s als Bitcoin stijgen, dan stijgen nieuwe crypto’s en meme coins mee. Terwijl Bitcoin de afgelopen week bijvoorbeeld met 11,94% steeg, is de meme coin First Neiro On Ethereum (NEIRO), die onlangs op Binance gelist werd en meteen ontplofte, met nog eens 24,96% gestegen. Mog Coin (MOG), SPX6900 (SPX) en Turbo (TURBO) hebben ook flinke stijgingen gezien, respectievelijk 36,16%, 37,68% en 65,71%.

Het zijn dus niet enkel de grote cryptomunten die profiteren van het vooruitzicht dat Trump gaat winnen. Er zijn ook cryptomunten die nog niet gelist zijn op de exchanges. Deze zijn nu nog in presale waar ze verkocht worden voor lage prijzen en deze kunnen flink profiteren van het enthousiasme op de markt.

Twee van deze coins zijn de veelbelovende cryptomunt Pepe Unchained en FreeDum Fighters die als Harris vs Trump crypto uiteraard het perfecte moment heeft uitgekozen om de presale te lanceren.

Pepe Unchained – Veelbelovende nieuwe crypto die mogelijk meelift met potentiele bull omtrent verkiezingen

De succesvolle presale van Pepe Unchained ($PEPU) heeft al bijna $ 2,5 miljoen opgebracht en daar is alle reden toe. Investeerders geloven in de toekomst van deze nieuwe crypto omdat deze munt de potentie heeft om een van de grootste meme coins te gaan worden.

Pepe Unchained heeft namelijk een eigen Layer-2 blockchain gebouwd op het Ethereum-netwerk en maakt daarmee transacties efficiënter, goedkoper en 100x sneller dan Ethereum zelf. De Pepe Chain komt met functies als een eigen meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer. Ook zijn developers sinds deze week van harte welkom om op de blockchain te bouwen en daar mogelijk grants voor te krijgen in de vorm van $PEPU tokens.

Met een mogelijke bull run op komst als Trump daadwerkelijk de verkiezingen wint, heeft dit project een goeie kans om te exploderen en mee te liften met de rest. Op dit moment koop je een $PEPU token voor $ 0,0106 en heb je dus 5000 tokens voor $ 53,- per stuk.

FreeDum Fighters – Harris vs Trump crypto met interessante airdrops en staking rewards

FreeDum Fighters ($DUM) is een nieuwe crypto en voordat we hier verder op ingaan is het goed om te weten hoe succesvol Trump crypto’s zijn in deze periode. Zo zag Maga ($TRUMP) bijvoorbeeld hoe de waarde van de coin met maar liefst 155,87% steeg in de afgelopen 30 dagen. FreeDum Fighters pakt het echter anders aan en in de korte tijd dat de $DUM presale live is, heeft het project al meer dan $ 100.000 opgehaald.

Investeerders kunnen bij FreeDum Fighters stemmen op de fighters MAGATRON versus KAMACOP 9000, twee karikaturen van Donald Trump en Kamala Harris. Met de wekelijkse debatten, kunnen leden beargumenteren waarom ze op hun favoriete fighter gestemd hebben. Het winnende team krijgt vervolgens $DUM tokens via crypto airdrops. Wie zich liever op de achtergrond houdt, kan er ook voor kiezen om de coin te staken.

De $DUM token heeft daarvoor een interessant staking systeem, waarbij elke fighter andere staking rewards heeft die worden gebaseerd op de stemmen per kandidaat. Het is duidelijk dat er op dit moment een voorkeur is voor MAGATRON. De APY voor MAGATRON is 861,5% en voor KAMACOP 28.755,3%. Een $DUM token kost op dit moment $ 0,00005, maar met de kans dat Trump mogelijk de verkiezingen wint, kan deze coin zomaar eens gaan knallen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...