The Morse: een nieuwe manier om je seedphrase te beveiligen

494 totale weergaven
The Morse: een nieuwe manier om je seedphrase te beveiligen |

De beveiliging van je seedphrase is een van de belangrijkste stappen in het beschermen van je cryptomunten. Met de toename van Bitcoin-adoptie wordt de behoefte aan veilige, maar gebruiksvriendelijke oplossingen steeds groter.

Hier komt ‘The Morse‘ om de hoek kijken, een nieuw product ontwikkeld door Michael Kruijne en Philip Vervliet. Deze heren presenteerden hun innovatieve oplossing tijdens de Future of Bitcoin-conferentie in Antwerpen, waar ze veel positieve feedback ontvingen.

Maar wat maakt ‘The Morse’ zo bijzonder?


 

Veiligheid en esthetiek

Het idee achter ‘The Morse’ is eenvoudig, maar effectief. Gebruikers zetten hun 24-woorden seedphrase om in morsecode en slaan deze op in messing staven. De staven worden met behulp van een sjabloon en punchtool handmatig geponst, wat niet alleen zorgt voor een visueel aantrekkelijk resultaat, maar ook een extra beveiligingslaag toevoegt. In tegenstelling tot oplossingen waarbij de seedphrase direct leesbaar is, zorgt deze morsecode ervoor dat het voor leken niet direct duidelijk is wat ze in handen hebben.

Volgens de makers, “biedt het feit dat het voor niet-ingewijden niet meteen te herkennen is, een extra beveiligingslaag tegen ongewenste toegang.”

The Morse combineert de tijdloze efficiëntie van de morsecode met moderne seed-phrase-beveiliging
The Morse combineert de tijdloze efficiëntie van de morsecode met moderne seed-phrase-beveiliging

Toegankelijkheid voor een breder publiek

Een ander voordeel van ‘The Morse’ is de toegankelijkheid. Waar veel bestaande oplossingen te technologisch zijn voor nieuwkomers, biedt deze methode een intuïtief proces. Kruijne en Vervliet benadrukken dat hun product een lage drempel heeft: “Het bijhouden van 24 woorden op 4 staven is intuïtiever dan bijvoorbeeld QR-gebaseerde oplossingen.” Dit maakt ‘The Morse’ niet alleen een esthetisch, maar ook een praktisch alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun crypto te beveiligen.

Een markt met potentie

Hoewel de ontwikkelaars niet claimen dat ‘The Morse’ per definitie beter is dan andere oplossingen, zien ze wel degelijk potentie. “We denken dat er zeker marktpotentieel is voor mensen die het design en de verfijning van onze oplossing kunnen waarderen,” aldus Vervliet. Naast de esthetische aantrekkingskracht is er de mogelijkheid om de staven op verschillende locaties te bewaren, wat extra flexibiliteit en veiligheid biedt.

Met plannen om hun product onder licentie aan te bieden aan hardwarefabrikanten, richt ‘The Morse’ zich op een breed publiek dat zowel veiligheid als design op prijs stelt. Hun focus op esthetiek, gecombineerd met de praktische voordelen, maakt dit product een interessante nieuwe speler in de wereld van seedphrase-beveiliging.

Lees meer over:
SeedphraseThe Morse

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....