Bitcoin koers breekt door weerstand: Kan BTC $70.000 bereiken?

906 totale weergaven
Bitcoin koers breekt door weerstand en nadert $70.000 |

De afgelopen week is de Bitcoin koers met 10% gestegen. Hierdoor hebben ongeveer 95% van de holders nu winst. Deze stijging zorgt ervoor dat Bitcoin mogelijk op weg is naar een nieuwe all-time high. Bitcoin zit momenteel rond de $70.000 en lijkt deze belangrijke grens binnenkort te testen. Hier lees je hoe de koers verder kan stijgen en wat dit betekent voor beleggers.

Bitcoin koers herstelt zich in oktober

In het begin van oktober zakte de Bitcoin koers van $63.000 naar minder dan $59.000, wat voor veel twijfels zorgde over de zogenaamde “Uptober”, een maand waarin de koers normaal stijgt. Maar halverwege oktober begon de BTC koers weer te stijgen, wat erop wijst dat de maand toch nog goed kan eindigen.

Uit gegevens van Global In/Out of Money (GIOM) blijkt dat Bitcoin nog meer kan groeien. De GIOM kijkt naar de prijs waarvoor mensen hun Bitcoin hebben gekocht en vergelijkt dit met de huidige koers. Als de aankoopprijs hoger is dan de huidige waarde, dan staan deze adressen in het rood. Als de huidige koers hoger is, dan hebben ze winst.

Bitcoin GIOM. Source: IntoTheBlock

Op dit moment staan slechts 994.100 adressen, die ongeveer 630.000 Bitcoin bezitten, in verlies. Dit is veel minder dan het aantal adressen dat winst maakt. Dit maakt het waarschijnlijk dat de Bitcoin koers verder kan stijgen, met een belangrijke weerstand rond de $72.500.

Signalen wijzen op verdere groei van BTC koers

Een andere belangrijke indicator is de Market Value to Realized Value (MVRV). Deze geeft aan hoeveel de koers nog kan stijgen volgens de huidige marktdata. Volgens deze maatstaf kan de Bitcoin koers snel richting de $78.143 gaan.

Ook heeft Bitcoin een dalend kanaal doorbroken waarin het sinds maart zat. Dit is een positief teken, omdat het wijst op een ommekeer van de dalende trend die de afgelopen maanden aanwezig was.

De Awesome Oscillator (AO), die de koersbewegingen vergelijkt met historische gegevens, laat momenteel een positieve waarde zien. Dit betekent dat de opwaartse kracht van de Bitcoin koers sterk is en mogelijk nog sterker wordt.

Bitcoin Daily Price Analysis. Source: TradingView

Als de AO blijft stijgen, is de kans groot dat de koers verder omhoog gaat. Een stijging van 14,25% zou de koers op ongeveer $78.000 brengen. Mocht er echter meer verkoopdruk komen, dan kan de koers terugvallen naar ongeveer $62.555.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...