USDT van Tether overschrijdt $ 120B marktkapitalisatie en geeft ‘Uptober’-signaal

780 totale weergaven
|

 

Tether heeft een record van $ 120 miljard aan marktkapitalisatie bereikt, wat duidt op een potentiële cryptorally nu de historisch bullish trend van oktober aanhoudt.

USDT bereikt recordhoogte marktkapitalisatie

USDT van Tether heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door op 20 oktober de marktkapitalisatie van $ 120 miljard te overschrijden. In het verleden is een stijging in het aanbod van stablecoins vaak een signaal geweest voor aankomende crypto rally’s, waardoor velen geloven dat er momenteel een “Uptober” rally aan de gang is.

Het belang van USDT in eerdere Bitcoin-urges.

De groei van USDT die een potentiële marktrally uitlokt, is niet nieuw. In augustus 2024 creëerde Tether $ 1,3 miljard in USDT nadat Bitcoin daalde naar $ 49.500, de laagste prijs in vijf maanden. In een paar dagen tijd steeg Bitcoin met 21% tot boven de $ 60.000, wat de invloed illustreert die de instroom van stablecoins kan hebben op de marktdynamiek.

Oktober is altijd een van de meest succesvolle maanden voor Bitcoin, met rendementen van rond de 21%. Als het aanbod van USDT blijft toenemen, kan dit bijdragen aan een nieuwe uptrend die vergelijkbaar is met eerdere trends in oktober.

De relatie tussen het aanbod van stablecoins en het gedrag van beleggers

Een toenemende hoeveelheid stablecoins geeft meestal aan dat investeerders zich klaarmaken om de markt te betreden. Gegevens van Arkham Intelligence laten zien dat er in de afgelopen 48 uur meer dan $ 66 miljoen in USDT is overgeboekt naar Binance en nog eens $ 20 miljoen naar Kraken.

De toestroom suggereert dat er koopinteresse zou kunnen zijn, omdat handelaren stablecoins in de nabije toekomst zouden kunnen inruilen voor activa zoals Bitcoin en Ethereum. Het feit dat stablecoins toegankelijk zijn, helpt de liquiditeit te verhogen voor significante kooporders, wat essentieel is tijdens onzekere marktomstandigheden of wanneer beleggers hun tijd afwachten om een stap te zetten.

Is een nieuwe uitbraak in oktober mogelijk voor Bitcoin?

Marktanalisten houden nauwlettend in de gaten of Bitcoin eind oktober buiten de huidige bandbreedte kan komen. Analisten voorspellen dat de huidige circulatie van $ 120 miljard in USDT kan leiden tot meer koopactiviteit, waardoor Bitcoin mogelijk boven het weerstandsniveau van $ 68.700 uitkomt en een grotere rally kan starten.

Crypto-analist Rekt Capital merkte op dat Bitcoin meer winst zou kunnen maken als het de week sluit boven een cruciaal niveau, waarbij sommigen suggereren dat het $ 92.000 zou kunnen bereiken tegen het einde van het jaar.

Gevaren en marktvolatiliteit

Zelfs met de positieve vooruitzichten op de stijging van USDT zijn handelaren nog steeds voorzichtig. Hoewel een toename in de instroom van stablecoin meestal duidt op optimisme, kan een plotselinge daling of verandering in de macro-economische omstandigheden leiden tot een neergang van de markt.

In augustus 2024 leidde een pauze in de aankoop van USDT tot een daling van de Bitcoin tot onder $ 60.000, wat aantoont hoe het momentum snel kan veranderen.

Handelaren houden de markten nauwlettend in de gaten en de komende dagen zullen cruciaal zijn om te bepalen of het recordbrekende USDT aanbod de langverwachte “Uptober” rally kan ondersteunen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
stablecointetheruptoberusdt

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....