Chainlink onthult Privacy oplossing om institutionele adoptie te stimuleren

767 totale weergaven
|

P

 

Chainlink heeft een baanbrekende privacyfunctie gelanceerd, CCIP Private Transactions, gericht op institutionele blockchainadoptie met ANZ Bank als een van de early adopters.

Privacy van blockchain verbeterd

Chainlink, een leider op het gebied van gedecentraliseerde orakelnetwerken, heeft een nieuwe privacyoplossing gelanceerd die gericht is op financiële instellingen die zich bezighouden met blockchaintechnologie.

De functie, bekend als CCIP Private Transactions, is ontworpen om de privacy van gegevens te waarborgen en tegelijkertijd cross-chain transacties mogelijk te maken.

Hiermee wordt een van de belangrijkste obstakels aangepakt die een bredere toepassing van blockchain door instellingen in de weg staan: het gebrek aan robuuste privacy- en compliance-oplossingen.

Privacy- en complianceproblemen in blockchain aanpakken

Chainlink’s Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) is uitgebreid met privacybeschermende functies via de Blockchain Privacy Manager.

Deze nieuwe ontwikkeling stelt instellingen in staat om privétransacties uit te voeren over meerdere blockchains, waarbij de integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens wordt gewaarborgd en tegelijkertijd wordt voldaan aan regelgevende normen zoals de General Data Protection Regulation (GDPR) in Europa.

De Blockchain Privacy Manager faciliteert veilige cross-chain interacties door financiële instellingen in staat te stellen alleen noodzakelijke transactiegegevens te onthullen, terwijl gevoelige informatie versleuteld blijft.

Dit geldt zowel voor transacties tussen private chains onderling als tussen private chains en public chains, zodat aan operationele behoeften wordt voldaan zonder de privacy in gevaar te brengen.

ANZ Bank test Chainlink’s Privacy Oplossing

Een van de eerste instellingen die deze technologie test, is de Australia and New Zealand Banking Group (ANZ). Als onderdeel van Singapore’s Project Guardian initiatief zal ANZ Chainlink’s CCIP gebruiken om de settlement van tokenized real-world assets (RWA’s) over meerdere blockchains te faciliteren.

Door gebruik te maken van Chainlink’s privacyverbeterende mogelijkheden wil ANZ haar activiteiten stroomlijnen op een manier die zowel aan wettelijke als operationele eisen voldoet, waardoor het een belangrijke speler wordt in de verschuiving naar op blockchain gebaseerde financiën.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Institutionele blockchain adoptie stimuleren

Naast ANZ zullen andere financiële instellingen naar verwachting volgen. De verbeterde privacyfuncties van Chainlink bieden een oplossing voor een van de grootste uitdagingen bij institutionele blockchainadoptie: de behoefte aan privacy en compliance in een gedecentraliseerde omgeving.

Met de mogelijkheid om privé en compliant cross-chain transacties uit te voeren, kunnen financiële instellingen nu optimaal profiteren van de mogelijkheden van blockchain zonder de naleving van regelgeving in gevaar te brengen.

Naarmate meer instellingen deze oplossingen integreren, zal de rol van Chainlink in het stimuleren van de toepassing van blockchain in de traditionele financiële sector groeien, waardoor mogelijk nieuwe mogelijkheden worden ontsloten in decentralized finance (DeFi) voor grootschalig vermogensbeheer en settlements.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....