Avalanche lanceert nieuwe Visa-kaart voor crypto betalingen: Gaat AVAX koers stijgen?

618 totale weergaven
Avalanche lanceert nieuwe Visa-kaart voor crypto betalingen: Kan AVAX koers stijgen? |

Avalanche heeft gaat een Visa-kaart op de markt brengen waarmee gebruikers crypto munten kunnen uitgeven. Met de nieuwe Avalanche Kaart kunnen gebruikers hun WAVAX, USDC en sAVAX uitgeven bij alle winkels die Visa accepteren. Kan de introductie van deze kaart de AVAX koers laten stijgen?

Focus op Latijns-Amerika voor de lancering van de Avalance Kaart

De Avalanche Foundation heeft Latijns-Amerika en het Caribisch gebied gekozen als startpunt voor de lancering van de kaart. In deze regio’s is toegang tot traditionele banken vaak beperkt, en de Avalanche Kaart kan financiële inclusie verbeteren door cryptomunten toegankelijker te maken voor dagelijks gebruik.

De kaart, die beschikbaar is in zowel fysieke als virtuele vorm, maakt het gemakkelijker om digitale valuta te gebruiken bij dagelijkse betalingen. Dit maakt cryptomunten zoals AVAX praktischer en nuttiger, vooral in regio’s die baat hebben bij financiële innovaties.

De Avalanche Kaart wordt aangeboden door Rain Liquidity, een fintechbedrijf dat zich richt op betalingsoplossingen met cryptomunten. Gebruikers kunnen kiezen tussen een fysieke of virtuele kaart, afhankelijk van hun voorkeur.

De kaart wordt in eerste instantie alleen beschikbaar gesteld aan landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, maar zal later worden uitgebreid naar andere regio’s.

Kan de AVAX koers stijgen door deze lancering?

De introductie van de kaart komt op een interessant moment voor de prijs, omdat de AVAX koers moeite heeft om boven de $28 te blijven. Door de mogelijkheid te bieden om cryptomunten uit te geven via een Visa-kaart, kan de vraag naar AVAX toenemen, wat op zijn beurt een positief effect kan hebben op de AVAX koers.

Op dit moment staat de AVAX koers op $27,73, wat een daling van 0,8% betekent in de laatste 24 uur volgens CoinMarketCap. Net na de aankondiging steeg de prijs wel eventjes, maar een grote stijging bleef uit. Als de Avalanche Kaart succesvol blijkt, kan dit een trendsetter zijn voor andere blockchainnetwerken die soortgelijke betaaloplossingen willen aanbieden.

Lees meer over:
avalanche koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...