Jason Pizzino: verwacht geen stevige correctie voor bitcoin

676 totale weergaven
Bitcoin koers op weg naar $73K? Dit is waarom experts bullish zijn |

De populaire analist Jason Pizzino verwacht geen significante correctie voor bitcoin, voordat de digitale munt aan nieuwe stijgingen begint. In een nieuwe video legt hij uit dat teveel mensen rekenen op “een laatste uitspoeling” van zwakke handen. Meestal doet bitcoin op die momenten juist het tegenovergestelde, zo claimt Pizzino.

Zes maanden van stijgingen

In zijn nieuwe video-analyse vertelt Pizzino dat bitcoin vanaf hier weleens zes maanden kan stijgen. Precies hetzelfde deed bitcoin namelijk vanaf eind 2023 tot en met zijn all-time high van maart 2024.

Sinds de start van afgelopen maand zou dat betekenen dat bitcoin tot en met februari 2025 in een stijgende trend zit. Daar passen dan inderdaad geen significante correcties bij. Al moeten we toegeven dat bitcoin tijdens alle bullmarkten ook weleens pittige correcties meemaakte.

In de vorige opwaartse beweging, die we volgens Pizzino gaan spiegelen, steeg bitcoin met ongeveer 200%.

Uiteindelijk voorziet hij een stijging richting de 100.000 dollar, die we volgens Pizzino net niet gaan aantikken. Hij lijkt een koerstop van 99.819 dollar te verwachten voor bitcoin. Zou het dan ook deze cyclus niet lukken om de magische grens van 100.000 te doorbreken?

De tijd zal het leren

Alleen de tijd kan ons leren wat de toekomst voor bitcoin in petto heeft. Er zijn duizenden analisten te vinden die allemaal een andere mening hebben. Veel hangt ook af van de verdere ontwikkeling van de macro-economische omstandigheden.

Dat is iets waar bitcoin minder invloed op heeft. De adoptie van bitcoin kan gestaag doorzetten, maar als we onverhoopt toch een recessie krijgen in de Verenigde Staten, dan heb je daar ook weinig meer aan.

Wat dat betreft wordt de inkomende data van de komende periode weer heel belangrijk voor bitcoin.

Volgende week staat er een belangrijk banenrapport op het programma, en de week erop krijgen we een nieuwe rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank en natuurlijk de Amerikaanse verkiezingen.

Zo kunnen we ons waarschijnlijk weer opmaken voor een flinke portie volatiliteit.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....