Belangrijke week begonnen voor ETH koers door Trump vs Harris – wat gaat Ethereum doen?

577 totale weergaven
ETH koers door Trump vs Harris |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum (ETH) koers kwam vorige week op de laagste waarde sinds 2021 terecht. De druk om te verkopen is inmiddels verminderd waardoor vele traders hun kans grijpen om juist nu te investeren in deze grootste altcoin, met name met de presidentsverkiezingen om de hoek. ETH zal echter mogelijk met een aantal problemen onder ogen moeten komen. Wat gaat Ethereum doen?

De gehele cryptomarkt zal in de komende week waarschijnlijk vele liquidaties zien vanwege de Trump vs Harris strijd, maar tegelijkertijd zien we ook dat de greed index erop wijst dat er veel interesse in Ethereum is. Deze ontwikkelingen samen kunnen er dus mogelijk voor zorgen dat Ethereum uit de huidige neerwaartse trend breekt en zelfs een behoorlijke sprong gaat maken richting de $ 3000.

Er zijn echter signalen dat de stijging mogelijk tijdelijk zal gaan zijn.

Trump vs Harris strijd kan voor tijdelijke stijgingen zorgen van de Ethereum koers

Op het moment van schrijven, handelt de Ethereum koers op $ 2531 en is daarmee in de afgelopen 24 uur met 2,66% gestegen. We kunnen zien dat er vlak voor het weekend een flinke daling werd ingezet die sindsdien aan het herstellen is, mogelijk door het vooruitzicht op de verkiezingen die op dinsdag 5 november zullen plaatsvinden.

Ethereum koers, TradingView
Ethereum koers, bron: TradingView

Analisten verwachten dat de koers rondom de verkiezingen verder zal gaan stijgen door de huidige lage waarde van de ETH koers en de daarbij komende hoge greed index. Ze waarschuwen daarbij echter ook dat deze instroom voor ETH mogelijk tijdelijk gaat zijn met korte termijn opties.

Deze conclusie wordt met name getrokken door de prestaties van Ethereum ten opzichte van andere crypto’s.

Ethereum verliest dominantie onder altcoins

Ethereum heeft in de afgelopen periode niet goed gepresteerd ten opzichte van andere altcoins, en met name Solana (SOL), waardoor het aan dominantie aan het verliezen is.

Terwijl Solana een record verbreekt en de koers in de afgelopen week met 5,8% zag stijgen, daalde de Ethereum koers met 6,5%. De Solana koers liet zelfs zien te kunnen stijgen toen cryptoleider Bitcoin een daling maakte. Hiermee bestaat er dus een kans dat investeerders naar Solana gaan trekken waardoor Ethereum zich mogelijk niet gaat kunnen herstellen.

De belangrijkste reden dat Ethereum investeerders verliest aan Solana, is vanwege Solana’s lagere transactiekosten en hogere transactiesnelheden. Ethereum worstelt met de beveiliging en de prestaties op het netwerk, aangezien het aantal netwerk validators behoorlijk is afgenomen. Hierdoor raakt het netwerk, dat al vrij druk is, enkel meer ontstopt en wordt het netwerk trager.

Het is Ethereum ook niet gelukt om met Bitcoin mee te stijgen de afgelopen tijden en daarnaast zijn er onzekerheden over de toekomst van de crypto. Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk of ETH de problemen op het netwerk kan oplossen. Hierdoor kijken investeerders uit naar andere crypto ecosystemen met potentie, zoals bijvoorbeeld Solana, maar ook nieuwe cryptomunten.

Veelbelovende alternatieven voor Ethereum

Met de trage snelheden van het Ethereum netwerk en de hoge transactiekosten, kijken sommige investeerders uit naar andere crypto ecosystemen die met hun eigen oplossingen komen voor de problemen waar het Ethereum netwerk mee kampt.

Sommige van deze crypto projecten zijn meme coins die nog in presale zijn. Deze goedkope crypto’s met potentie zouden namelijk wel eens kunnen ontploffen rondom de verkiezingen.

Pepe Unchained – Lost de problemen van Ethereum op

De trage transactiesnelheden en de hoge transactiekosten van Ethereum, hebben grotendeels te maken met de ontstoppingen op het netwerk. De nieuwe meme coin Pepe Unchained ($PEPU) heeft daarom een eigen Layer 2 blockchain gebouwd bovenop het netwerk van Ethereum, zodat het geen last heeft van de ontstoppingen, hierdoor zijn transacties met $PEPU sneller, efficiënter en goedkoper.

De Pepe Chain is een volledige blockchain met onder andere een gedecentraliseerde exchange, block explorer en geavanceerde analytics. Daarnaast is het ook een directe bridge met ETH en biedt het de zogeheten developer grants. Het project nodigt namelijk al tijdens de presale developers uit om de L2 te testen. De projecten die zij vervolgens submitten, worden beoordeeld door de Pepe Council waardoor ze kans maken op de builder grants in de vorm van $PEPU tokens.

De tokens kunnen uiteraard ook gewoon gekocht worden. Op dit moment kost een $PEPU token nog $ 0,01179 per stuk, maar morgen zal de prijs weer gaan stijgen voor de volgende ronde. Pepe Unchained heeft al bijna $ 23 miljoen opgehaald, help jij ze naar de volgende mijlpaal?

 

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Crypto All-Stars – Biedt een plek voor meme coins om gezamelijk te staken

Met al die verschillende blockchains, is het soms lastig te navigeren om je verschillende meme coins te kunnen staken. Crypto All-Stars ($STARS) heeft daarom de MemeVault ontwikkeld. Hier kun je verschillende meme coins van verschillende blockchains samen op één plek staken. Zo zullen bijvoorbeeld Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin en Shiba Inu van harte welkom zijn in de MemeVault.

De native $STARS token is hierbij geen underdog, je kan namelijk extra staking rewards verdienen met deze coin. Hoe mee $STARS je bezit, des te meer rewards. Dit kan oplopen tot wel drie keer zoveel staking rewards. De staking rewards staan op dit moment nog op 549%, maar hoe langer je wacht met aanschaffen, des te lager deze APY zal zijn.

Het project is volledig geaudit door Coinsult en SolidProof, die geen kritieke issues zijn tegengekomen met het smart contract van Crypto All-Stars. Alle reden dus om de $STARS token aan te schaffen en te profiteren van de gemakken van de MemeVault. Een $STARS token kost op dit moment $ 0,0015309 per stuk, dat betekent dat je al 50.000 tokens voor het totale bedrag van $ 76,55.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Lees meer over:
ETHEthereum

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...