Bitcoin schommelt rond $9.000. BTC token op Binance DEX

956 totale weergaven

Bitcoin (BTC) zit op het moment van schrijven net boven de $9.000. De koers lijkt niet heel erg geschrokken van de Libra whitepaper van Facebook. De cryptomunt op de grootste enterprise blockchain tot nu toe zat er al een tijdje aan te komen.

Volgens onze huisanalist John van Meer kunnen we ons opmaken voor een prijs van $9.600 – $10.000. Om daar te komen moet BTC zich wel eerst door de weerstand rond $9.400 worstelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance gaat meerdere tokens uitgeven die gedekt worden door andere cryptomunten. Zo kun je straks meer ruilparen verwachten op de Binance DEX. Met een token die gedekt wordt door bitcoin kun je dan bijvoorbeeld een Binance Coin – Bitcoin ruilpaar verwachten.

BTCB

De tokens die bitcoin voorstellen op het netwerk van Binance gaan door het leven als BTCB. De munt wordt op de centrale cryptobeurs van Binance aangeboden. Voor één bitcoin kun je, uiteraard, één BTCB krijgen.

De tokens worden gedekt door de bitcoin reserves van Binance. In een blogpost laat Binance weten altijd koopopdrachten te zetten op het BTC/BTCB ruilpaar.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Er zullen altijd grote buy orders worden geplaatst. Zo kan iedereen gemakkelijk de tokens inruilen voor ‘echte’ bitcoin. We gaan ervoor zorgen dat de tokens altijd voor honderd procent gedekt worden.[/penci_blockquote]

Binance DEX

Met de grootste cryptomunten in de vorm van een token kunnen handelaren steeds meer ruilparen verwachten op de nieuwe beurs van Binance. De transacties vinden plaats op de blockchain van de beurs, maar die is voorlopig weinig decentraal. De nodes van het netwerk zijn allemaal gekoppeld aan Binance zelf.

De naam DEX (decentrale exchange) is dus misschien niet helemaal terecht. Maar, je kunt straks dus wel lekker aan de slag met bitcoin handelsparen op diezelfde beurs.

Je bitcoin omzetten naar de token is trouwens ook niet decentraal geregeld, je moet dus via Binance.com je BTC omzetten. Binance zegt daarop het volgende: ”Deze aanpak is gecentraliseerder dan bijvoorbeeld atomic sawps. We denken dat dit makkelijker is voor de meeste handelaren. De meeste daarvan vertrouwen Binance.com toch wel om hun cryptomunten te bewaren.”

Bron: Coindesk

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...