Goedemorgen Bitcoin: moeilijkheid mining daalt voor vierde keer op rij

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoin nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin mining 5% makkelijker na aanpassing moeilijkheidsgraad

Het was sinds januari van 2021 niet zo makkelijk om bitcoin te minen. De moeilijkheid daalde met 4,81% bij de meest recente moeilijkheidsaanpassing. Dat blijkt uit data van BTC.com.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin de moeilijkheid voor het vinden van nieuwe blocks aan. Een dalende moeilijkheid betekent meer kans op de ‘winst’ met dezelfde hardware.

Miners die nu nog actief zijn profiteren van de recente ontwikkelingen in China. Het land gold jaren als dé hotspot voor miners door met name de goedkope energie. Sinds dit jaar worden datacentra die zich richten op BTC echter met pek en veren het land uitgejaagd.

Oliebedrijf uit Amerika wil 1.000.000 Bitcoin mining rigs hosten

De Black Rock Petroleum Company (BKRP) gaat zich vol storten op Bitcoin mining. Het olie- en gasbedrijf uit Nevada maakte gisteren bekend dat ze maximaal één miljoen mining rigs zullen faciliteren.

Ze zijn een samenwerking aangegaan met Optimum Mining Host (OMH) voor het hosten en exploiteren van maximaal een miljoen ‘Bitminers’. Deze zijn naar verluidt afkomstig uit China en worden nu geëxporteerd naar Canada. Optimum gaat deze rigs inzetten bij BKRP, verspreid over drie locaties in Alberta in Canada. Dit zijn plekken waar aardgas wordt uit de grond wordt gehaald.

Column: Jack, Bitcoin en open source

Twitteroprichter Jack Dorsey omarmt publiekelijk opensourcesoftware. Dat vinden velen fantastisch en daarmee doet hij goed werk. Toch is enige terughoudendheid op z’n plaats, want open source is meer dan vrij toegankelijke software. Het moet gebruikt én onderhouden worden.

Zonder opensourcesoftware zou bitcoin niet hebben bestaan. In gevallen waar een beter alternatief zich niet in het open domein bevond, gebruikte Satoshi Nakamoto toch een opensourcevariant. Denk maar aan de implementatie van het Elliptic Curve Digital Signature Algorithm (ECDSA) in plaats van Schnorr signatures omdat het octrooi op dit laatste systeem pas in 2008 opgeheven werd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...