Monetaire Autoriteit van Singapore gaat Bitcoin niet verbieden

Ravi Menon vindt dat Singapore bitcoin en de altcoins niet moet verbieden. Het kan in zijn ogen een belangrijke rol gaan spelen in de gedigitaliseerde toekomst.

Géén Bitcoin verbod …

Menon is het hoofd van de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS). Hij ziet veel potentieel in de cryptomarkt. Daarom beloofde hij dat de lokale toezichthouder de activaklasse niet zal verbieden. Ze zullen eerder gaan kijken naar een passend regelgevend kader.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij uitte ook zijn hoop dat Singapore een van de wereldleiders zal worden op het gebied van cryptocurrency’s.

In een interview met Bloomberg onthulde Ravi Menon mening over de crypto-industrie. Hij voorspelde drie mogelijke scenario die op de cryptospace van toepassing kunnen zijn:

“Het blijft zoals het is, het kan veel onrust veroorzaken, of het kan leiden tot een zeer goed resultaat voor de economie en de samenleving.”

In tegenstelling tot China overweegt het MAS dus geen hardhandig optreden tegen de industrie:

“We denken dat het de beste aanpak is om deze dingen niet aan banden te leggen of te verbieden… Er zijn wel ernstige risico’s: witwassen en terrorismefinanciering.”

… maar ook géén echt geld

Ondanks het argument dat digitale activa “in sommige opzichten” voordelen hebben ten opzichte van fiatgeld, verwierp Menon het idee dat bitcoin een wettig betaalmiddel wordt in Singapore. In zijn ogen heeft het niet de status van “echt geld”.

Hij adviseert dan ook dat alleen ervaren beleggers met Bitcoin bezig gaan, vanwege de verhoogde volatiliteit:

“Als je het als een beleggingsobject wilt zien, kun je maar beter weten wat je doet. Vanwege de volatiliteit is het niet iets voor angsthazen.”

In een onderzoek van eerder dit jaar bleek al dat 43% van de inwoners van Singapore iets van cryptovaluta te bezitten. Ook beweerde 46% dat ze volgend jaar in de markt zouden willen stappen.

Het bewustzijn wordt dat op breed niveau gedragen. 93% van de ondervraagden had al eens van bitcoin gehoord.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore