43% van inwoners Singapore bezitten bitcoin

43% van de inwoners van Singapore bezitten bitcoin of andere cryptocurrency’s. Dat blijkt uit een enquête van Independent Reserve, een crypto-exchange uit de stadsstaat.

Bitcoin in Singapore

De resultaten zijn gebaseerd op een steekproef van 1.000 personen verdeeld naar leeftijd en inkomen. Met hun index wil men een komen tot een vertrouwensscore in cryptocurrency’s. De uitslag van het 2021 onderzoek is een score van 63 op een schaal van 0 tot 100.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo hield men in 2020 een vergelijkbare enquête in Australië, waar een vertrouwensscore van 34 naar voren kwam. Singapore staat wereldwijd, en met name binnen Azië, bekend als een belangrijke hub voor bitcoin – en cryptobedrijven.

De business stad wedijvert met Hong Kong om talent uit de Aziatische regio maar ook buitenlandse bedrijven naar hun regio te krijgen. De overheid in Singapore is bitcoin vriendelijk te noemen.

Kijken we naar de resultaten van de enquête, dan is de adoptie van met name bitcoin groeiende, met name in de leeftijdsgroepen 25 tot 34 jaar en 35 tot 44 jaar.

Het vasthouden van bitcoin blijft onverminderd populair. 82% van de ondervraagden met cryptocurrency’s, hebben bitcoin en houden deze vast.

43% van inwoners Singapore bezitten bitcoin

Ze hebben dan ook vertrouwen in de toekomst van bitcoin, dat ze momenteel vooral zien als investering, gevolgd door oppotmiddel en betaalmiddel (geld).

43% van inwoners Singapore bezitten bitcoin

Het zijn met name millennials die bitcoin als een nieuw soort geld zien. Ruim driekwart van de leeftijdsgroep 26 tot 35 jaar zien cryptovaluta als een breed geaccepteerde investering door bedrijven en particulieren.

43% van inwoners Singapore bezitten bitcoin

Het is weliswaar een beperkte steekproef, maar de resultaten laten zien dat de interesse in bitcoin in Singapore bovengemiddeld is te noemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...