Bitcoin Focus: banken zijn verschrikkelijk

Bitcoin Focus: banken zijn verschrikkelijk

In Bitcoin Focus houden we je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van bitcoin. In de vorm van een nieuwsbrief bieden we je inzicht in de ontwikkelingen rondom de financiële revolutie.

Je kunt je hier nu inschrijven voor de Bitcoin Focus-nieuwsbrief!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is weer bijna het einde van het jaar. Staat de kerstboom al, of koop je liever satoshis in plaats van een kerstboom? In deze Bitcoin Focus een overzicht van podcasts, update over Bittr en meer! Let's go!

Banken zijn verschrikkelijk

Het wordt een terugkerend onderwerp: banken die dingen verkeerd doen. Deze week kondigde Ruben Waterman (een Nederlander ja) aan dat Bittr moet stoppen.

Bittr is (was...) een dienst waar je makkelijk bitcoin kon sparen. Je maakt over van je bankrekening naar Bittr, en tegen lage kosten kopen ze bitcoin voor je en maken ze het naar je over. Best handig als je gewoon een ingeplande overschrijving bitcoin wil kopen en rustig wil opbouwen, zonder je druk te maken over de koers van de dag...

En nu moeten ze stoppen. Niet omdat hij het te druk heeft, of omdat niemand de dienst gebruikt...

Nee: de bank stuurt ze weg! In het persbericht is te lezen dat de Volksbank Raiffeisenbank Nordoberpfalz geen zaken meer wil doen met Bittr. En zo zijn moet een hele nuttige dienst opeens stoppen met diensten aanbieden. En is Ruben zijn inkomen kwijt.

De bank heeft geen reden gegeven waarom ze moeten stoppen. Aanname: omdat Bittr met Bitcoin werkt.

Ruben is driftig op zoek naar een nieuwe bank. Vanuit Telegramchats werd er hulp aangeboden, en ik hoop dat het ze gaat lukken. Want voorlopig hebben we deze "tussenstappen" nog wel even nodig, om bitcoin te kunnen kopen.

Lees ook de Bitcoin Focus van vorige week, om te zien hoe aankoop/bankenproces mogelijk verbeterd kan worden.

It's the podst wonderful time of the year

Podcasts, luister jij ze? Ik vind het ideaal om tijdens een wandeling, het was opvouwen of het koken lekker naar bitcoinpraat te luisteren.

Er komen best wat bitcoinpodcasts van Nederlandse bodem! Ik focus hier vooral op podcasts die (vooral) over bitcoin gaan. Alle links gaan naar podcastindex.org, een vrij en open podcast-directory.

Door te klikken op het RSS-icoon (naast de wereldbol) zou je podcastspeler moeten openen. Als dat niet werkt, zoek dan gewoon de titel op in je podcastspeler.

  • Ten eerste natuurlijk Hup Bitcoin. De collega's van BitcoinMagazine.nl praten je wekelijks bij over het nieuws. Elke maandagavond een fijne update!
  • De Cryptocast bij BNR, de enige Nederlandse bitcoinpodcast die deels op de radio is! Elke dinsdagmiddag een half uur op de zender, daarna gaan ze puur als podcast door. Helaas ook wat "crypto not bitcoin" af en toe.
  • Een nieuwe podcast: Connect the World. Ik was te gast bij aflevering 1. Van Nederlandse bodem, er komen nieuws en interviews, vooral over Lightning. Als je nu gaat luisteren was je er vanaf het begin bij!
  • Satoshi Radio is een wekelijkse podcast waar het nieuws besproken wordt, maar ook wordt ingezoomd op economische en sociale zaken, met steeds Bitcoin in het achterhoofd.
  • Mijn eigen podcast: Beginnen met Bitcoin. Beginners kunnen bij aflevering 1 beginnen, de basis leren en dan steeds kennis uitbreiden. De basis is nog steeds hartstikke actueel. Ik maak weinig/geen nieuwe afleveringen meer, dat bewaar ik tegenwoordig speciaal voor jou in Bitcoin Focus!

Wil je meer verhalen zoals deze? Schrijf je via deze link in voor Bitcoin Focus, onze wekelijkse bitcoin only nieuwsbrief!

Lees eerdere edities van Bitcoin Focus:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Bitcoin Focus

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties