Bitcoin Focus: leven op een boot en geblokkeerde bankrekeningen

914 totale weergaven

In Bitcoin Focus houden we je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van bitcoin. In de vorm van een nieuwsbrief bieden we je inzicht in de ontwikkelingen rondom de financiële revolutie.

Je kunt je hier inschrijven voor de Bitcoin Focus-nieuwsbrief!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees hieronder een deel van de nieuwsbrief van deze week!

Meer bankblokkades

Heb jij wel eens vragen van de bank gehad over jouw bitcointransacties? Stuur mij een berichtje ([email protected]) en ik kom er in de Bitcoin Focus van volgende week op terug!

Het is pijnlijk om een oprichter van een app te zien schrijven: “We hebben al zat uitdagingen gehad in het verleden, maar dat is nog niks vergeleken met het zomaar sluiten van onze betaalrekening van Stripe”.

Jawel, weer een applicatie waar, zonder enige reden, de rekening wordt geblokkeerd. Let op, het gaat hier om betaalverwerker Stripe, niet de Lightning-helden bij Strike.

Het zal je niet verbazen: met Bitcoin was zo’n blokkering niet gebeurd. We hebben in Bitcoin Focus eerder voorbeelden gezien van “grijze” bedrijven (coffeeshops), die geen rekening kregen, maar dit is een voorbeeld van een legitiem bedrijf dat ook gepakt is.

Kennelijk gebruikte de app maar één betaalverwerker. Mijn tip aan bedrijven zou zijn: zorg dat je niet afhankelijk bent van één verwerker, zet, in geval van nood, ook een inkomstenstroom op via Bitcoin.

Een eigen samenleving op bitcoinboot ‘Sathoshi’: dat bleek geen goed idee

Waar begin je je eigen samenleving, als dat in je eigen land niet zo goed lukt? We gaan naar zee! Dat dacht een groep bitcoiners, ze kochten een boot en noemden haar de MS Satoshi.

Dat klonk als een leuk verhaal, en op Reddit waren mensen heel positief. Totdat de eigenaren erachter kwamen dat zo’n boot ook ergens moet liggen.

Ze kozen voor Panama, en daar ging het mis. Want je moet je gewoon aan regels houden, als je in Panama gaat liggen. En het regelen van een verzekering ging ook al niet.

De oplossing voor het probleem komt van jurist Arnoud Engelfriet. Op zijn blog schrijft hij dat áls het het wil laten lukken, dat je het beste in internationale wateren kan gaan liggen. Niet echt praktisch.

Oftewel, mocht een Bitcoin Focus-lezer overwegen zo’n plan te beginnen: zoek eerst even goed uit of je wel terecht mag waar je heen wil… En laat je het even weten als het lukt met de plannen? Ben niet heel tevreden hoe het in Nederland gaat deze weken…

Wil je meer verhalen zoals deze? Schrijf je via deze link in voor Bitcoin Focus, onze wekelijkse bitcoin only nieuwsbrief!

Lees meer over:
Bitcoin FocusBitcoin nieuws