Amerikaanse Bitcoin miners kunnen plots niet meer bij hun bankrekening

Het Amerikaanse bedrijf Compass Mining is plots afgesloten van hun bankrekeningen bij JPMorgan Chase. Via dit bedrijf kun je mining hardware kopen en gelijk ruimte huren in verschillende datacentra.

Het bedrijf richt zich dus op bitcoin mining, maar er is door de bank naar verluidt (nog) geen reden gegeven voor dit besluit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Compass Mining

Compass Mining is een relatief nieuw bedrijf dat een bepaalde markt aan wil boren. Bitcoiners die graag willen minen maar niet zelf goedkoop aan energie kunnen komen kunnen bij hen terecht. Onder andere Twitter-directeur Jack Dorsey is er naar verluidt klant bij het bedrijf.

Dit nieuws toont eens te meer aan hoe handig het is als je geld niet meer bij een bank hoeft te stallen. Dat kan met bitcoin, maar als bedrijf is dat nog niet altijd even handig. Zo wil je bij de verkoop ook gewoon dollars (of euro's) kunnen accepteren en verwerken. Ook zullen veel klanten niet graag met BTC betalen (omdat ze het liever sparen).

Directeur Whit Gibbs toont zich slagvaardig op Twitter, hij stuurt een bedankje naar JPMorgan Chase. Volgens hem is zijn bedrijf bezig met het vervangen van de oude garde.

Volgens Gibbs kwamen ze pas achter de maatregel toen ze geld over wilde maken naar een verkoper.

Banken en bitcoin

Banken en bitcoin zijn een beladen onderwerp. Veel commerciële banken bieden inmiddels verschillende producten rondom bitcoin aan. Maar er zijn ook partijen die er niets van moeten hebben. Zo is het bij zakenbank HSBC niet mogelijk om aandelen te verhandelen van MicroStrategy. Het bedrijf staat op de zwarte lijst vanwege de hoeveelheid bitcoin op hun balans.

Bitcoin biedt vrijheid en opties, maar in veel gevallen heb je toch te maken met het (traditionele) bankverkeer. Dat geldt voor zowel bedrijven als individuen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...