3 Crypto’s die op uitbreken staan: bitcoin, litecoin en cardano - inclusief update

3 Crypto’s die op uitbreken staan: bitcoin, litecoin en cardano - inclusief update

Daar zijn we weer en dat is wel nodig ook! De cryptomarkt heeft sinds vorige week, na een stortlading aan positief nieuws, eindelijk een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Iedereen met een beetje crypto in zijn of haar bloed liet zich op Twitter of Telegram onderdompelen in de Lambo en maantjes memes.

Waar bitcoin in een dag (slechts!) 10% steeg, deed menig altcoin dit in de overtreffende trap. Uitschieters van +25% binnen 24 uur waren dan ook niet vreemd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin blijft doorstomen

De koersen kwamen aan het eind van vorige week in een wat rustiger vaarwater terecht, maar niet voor lang want ook gisteren bleek de koers van bitcoin niet te stoppen. Vandaag plust de bitcoin wederom 4% bij. De hamvraag natuurlijk: Zal deze trend zich blijven voortzetten, of is dit van tijdelijke aard?

Omdat de afgelopen weken niet alleen de koers van bitcoin door het dak ging maar ook de koersen van andere crypto’s flink stegen, leek het ons een goed idee om meerdere munten uit te lichten.

Ik heb in de aanloop van dit artikel een poll op Twitter gezet om te polsen welke altcoins jullie willen zien, gekeken naar Technische Analyse. Bij deze poll heb ik bitcoin uiteraard niet meegenomen, want die behandelen we sowieso!

U ziet het zelf, met 280 stemmen, geeft het overgrote deel van de lezers de voorkeur aan litecoin en cardano.

Vandaag doen we het dus even anders. Aan de hand van de Twitter poll hebben wij speciaal voor jullie een lijstje samengesteld van drie coins die op uitbreken staan: bitcoin, cardano en litecoin.

Deze informatie deel ik graag met jullie, omdat er bij een uitbraak forse koersschommelingen verwacht mogen worden. Zo’n uitbraak geeft een mooie kans om te handelen!

Disclaimer: De grafieken worden afgezet in dollars. Daarbij dient tevens de bitcoinkoers in de gaten gehouden te worden, zodat bekeken kan worden hoe de bitcoinkoers zich verhoudt tot de koersen van de altcoins. Deze column is enkel ter informatie en betreft geen beleggingsadvies.

Cardano (ADA)

We beginnen met cardano, ook bekend onder de ticker code: ADA. Cardano kende de afgelopen maanden een behoorlijke toename in populariteit.

Naast het feit dat cardano gebruikt kan worden als cryptocurrency heeft het ook een onderliggend platform. Dit platform maakt het mogelijk om financiële applicaties aan te bieden. Mede om deze reden wordt cardano ook wel gezien als ethereum 2.0.

Kijkend naar de grafiek is te zien dat de koers van ADA behoorlijk volatiel is geweest. Dit resulteert in een prachtig driehoekpatroon. Dit driehoekpatroon kenmerkt zich door lagere bodems en lagere toppen.

3 Crypto’s die op uitbreken staan: bitcoin, litecoin en cardano - inclusief update

Een patroon als hierboven wordt ook wel een Falling Wedge genoemd. Dit patroon breekt in 86% van de gevallen opwaarts uit. Wanneer de uitbraak zal plaatsvinden valt nog te bezien, gezien de koers binnen de driehoek nog ruimte heeft tot eind september.

Een opwaartse uitbraak van dit patroon geeft een koersdoel van ongeveer $0.40 dollarcent. Verstandig is om pas bij een opwaartse uitbraak te anticiperen op het koersdoel.

Litecoin (LTC)

De tweede cryptocurrency die op uitbreken staat is litecoin. Het kleine broertje van bitcoin heeft het de afgelopen periode behoorlijk zwaar te verduren gehad. De koers bevindt zich al lange tijd in een downtrend en daar lijkt maar geen eind aan te komen.

3 Crypto’s die op uitbreken staan: bitcoin, litecoin en cardano - inclusief update

In de bovenstaande logaritmische grafiek is de downtrend door middel van dagcandles duidelijk te zien. De kans dat de koers opwaarts uitbreekt is in deze situatie bijna net zo groot als de kans op een neerwaartse uitbraak.

De twee (opwaartse en neerwaartse) koersdoelen kunnen berekend worden door het vlak binnen de blauwe lijnen uit te rekenen, wat neerkomt op zo’n $50 dollar. Dit bedrag kan bij het uitbraakpunt opgeteld of afgehaald worden, afhankelijk van de beweging van de uitbraak. De perfecte plek voor een Stop Loss bevindt zich iets onder de onderste blauwe lijn.

Bitcoin (BTC)

Als laatste uiteraard bitcoin, de crypto waar de laatste tijd veel om te doen is en waar al het positieve nieuws over naar buiten kwam. Dit nieuws gaf de koers een behoorlijke boost en dat is prachtig te zien in onderstaande plaatje.

3 Crypto’s die op uitbreken staan: bitcoin, litecoin en cardano - inclusief update

Bij bitcoin zien we ook een prachtig plaatje met een driehoekpatroon, in dit geval een Descending Triangle.

Dit patroon kenmerkt zich door horizontale bodems en lagere toppen. Zo’n Descending Triangle breekt in 64% van de gevallen neerwaarts uit. Of dat in dit geval ook zal gebeuren is nog de vraag.

Voor nu lijkt een opwaartse uitbraak niet in de lijn der verwachtingen. De koers ondervindt behoorlijke weerstand, waardoor deze langzaamaan wat terug lijkt te zakken.

Bij een neerwaartse uitbraak bevindt het koersdoel zich rond de $3.000 dollar. Afwachten is of de horizontale steunlijn standhoudt. Voor de lange termijn mag een Stop Los vlak onder de $5.900 dollar een verstandige zet heten.

UPDATE: 24 juli - 12:00

Op de daggrafiek is de koers inmiddels iets boven de weerstandslijn uitgebroken. Het volume blijft echter achter en dit baart ons zorgen. De geruchten gaan dat de mogelijke komst van de ETF, waar op 10 augustus uitspraak over komt, de koers doet opdrijven. Buy on the rumour sell on the news, zegt men dan.

3 Crypto’s die op uitbreken staan: bitcoin, litecoin en cardano - inclusief update

Voor nu blijft de psychologische grens van $8000 dollar een zeer belangrijke weerstandslijn. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de koers iets terug zal zakken om de oude blauwe weerstandslijn, die inmiddels steunlijn is geworden, te testen. Afwachten is hoe de candle op de daggrafiek vandaag zal sluiten. Bij een slotkoers onder de $7700 is het niet logisch dat deze uptrend zich voort zal zetten.

Wat is jullie mening over bovenstaande analyse? Gaat de tot op heden stijgende bitcoin lager? Gaan cardano en litecoin de komende tijd hoger? Geef je mening onder het artikel en discussieer mee!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties