Crypto inside de top 5: Bitcoin dipt onder 8.400 dollar, gaat crypto-feest Consensus de markt omkeren?

Het negatieve sentiment op de cryptovalutamarkt zet zich door: bitcoin is vanochtend onder de 8.400 dollar gedipt. Afgelopen nacht werd nog een niveau van 8.700 dollar bereikt. Er zit nu nog 144 miljard dollar aan kapitaal in de bitcoin.

Bitcoin koers

Sinds donderdagmiddag heeft de bitcoin een daling ingezet. Van een niveau 9.300 dollar naar 8.200 dollar op zaterdagochtend. De bodem op 9.000 dollar bleek flinterdun. Dit weekend krabbelt de munt wat op, maar een trend naar boven is nog niet ingezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat zeggen analisten over de koers van bitcoin? FXStreet ziet de prijs ook onder de 8.400 dollar dippen en vraagt zich af of nieuws uit Consensus, het grootste crypto-event van het jaar, uitkomst gaat bieden. Zowel de 9.000 dollargrens als de 8.000 dollargrens zijn kritische bodems deze week. Zakt de bitcoin door de 8.000 dollargrens, dan komt het dieptepunt van 6.400 dollar weer in zicht en lijkt herstel ver weg. Een opwaartse trend lijkt nu ver weg.

Ook de analist van Newsbtc vraagt zich of het niveau 8.000 dollar gehandhaafd blijft. Ze zien wel een belangrijke bodem op 8.200 dollar, er ligt een weerstand naar boven bij 8.900 dollar. Ook CryptoSlate is reëel: voorlopig zijn er teveel “bearish” signalen om aan te nemen dat bitcoin een positieve lijn naar boven gaat inzetten.

Crypto inside de top 5: Bitcoin dipt onder 8.400 dollar, gaat crypto-feest Consensus de markt omkeren?

Top 5: ethereum, ripple, bitcoin cash en eos

De nummers twee en drie, ethereum en ripple, geven een ander, positiever beeld. Ethereum pluste 3% het afgelopen etmaal en staat op 711 dollar op moment van schrijven. Zaterdagochtend stond de munt nog op 644 dollar.

De XRP-munt van Ripple Labs pluste 5,6% het afgelopen etmaal. XRP stond voor 11 mei boven het niveau van 80 dollarcent, maar dipte onder de 70 dollarcent. Vanaf maandag staat de munt weer boven de 70 dollarcent.

Vooral EOS heeft de afgelopen week een klap te verduren gehad met een dikke min van 19,3 procent. Vooralsnog lijkt de munt zich niet herstellen. Ook Bitcoin Cash dipte 13,4 procent de afgelopen week en 3 procent afgelopen etmaal.

De vraag is of Consensus een positieve uitwerking gaat hebben, sommige altcoins krijgen meer aandacht tijdens het event dan andere.

Meer Crypto Inside de top 5?

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...