Fidelity heeft 10% van aandelen bitcoin mining bedrijf Hut8 in handen

Vermogensbeheerder Fidelity heeft ongeveer 10,6% van de aandelen van Hut8 in bezit. Dat blijkt uit een officieel document. Hut8 is een in Canada gevestigd bitcoin miningbedrijf, beursgenoteerd aan de Toronto Stock Exchange. De Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs is mede-oprichter van het bedrijf.

Hut8 aandelen

Hut8 diende vrijdag haar alternative monthly reporting (AMR) in bij de Ontario Securities Commission.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Canadese beursgenoteerde bedrijven moeten zo’n AMR indienen om nieuwe “institutionele investeerders” bekend te maken. In het geval van Hut8 is dat dus Fidelity Investments. Fidelity heeft meer dan $7.000 miljard onder beheer en behoort dus zeker tot deze groep van grote investeerders.

In het document staat dat Fidelity een belang van ongeveer 10,6% vertegenwoordigt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Fidelity bezit 8.396.138 normale aandelen en 2.054.956 common share purchase warrants, waardoor Fidelity in totaal 10.451.094 aandelen bezit. Dit vertegenwoordigt ongeveer 10,58% van alle shares uit deze klasse.”[/penci_blockquote]

Eind vorige maand maakt Hut8 al bekend dat het $8,3 miljoen aan nieuw kapitaal wilde ophalen. Het plan is om hiermee nieuwe apparatuur te kunnen kopen om ze effectiever Bitcoin te minen. Het ging om een totaal van 5,7 miljoen aandelen voor $1,45 per stuk.

Bovendien kregen de kopers ook een optie om extra aandelen te kopen tegen een prijs van $1,85 in de komende 18 maanden.

Bitcoin miners

De ruim $8 miljoen wordt gebruikt om nieuwe mining rigs mee aan te schaffen. Het gaat om meerdere soorten Whatsminers van de Chinese fabrikant MicroBT. Met deze M30S, M31S en M31S wil Hut8 de capaciteit van haar farm vergroten naar 1.150 petahash (PH/s).

Fidelity is overigens niet onbekend met Bitcoin. Naar verluidt was het in 2014 al geïnteresseerd het minen van Bitcoin.

Eerder dit jaar had Fidelity nog vacature open staan voor een expert in op het gebied van mining. De assetmanager zocht iemand voor het ontwerpen, bouwen en beheren van ‘infrastructuur voor de exploitatie van bitcoin mining activiteiten’.

Hut8 staat sinds maart 2018 genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. Sinds de beursnotering is de prijs met meer dan 65% gedaald. We spraken mede-oprichter Marc van der Chijs onlangs nog over de laatste ontwikkelingen.