EXCLUSIEF Anthony Pompliano (Morgan Creek): “Prijs bitcoin gaat nog dippen”

De bodem van de bitcoin koers is nog niet in zicht, aldus Anthony Pompliano, partner en oprichter van Morgan Creek Digital in een exclusief gesprek met Bitcoin Magazine NL in de House of Nakamoto, Amsterdam. Hij voorziet dat de prijs eerst nog even dipt, om dan een lange periode zijwaarts te gaan.

Pensioenfondsen in crypto

Pompliano is bekend als partner/oprichter van Morgan Creek Digital, een investeringsfirma uit New York. Ook is hij host van de populaire podcast 'Off the Chain' en een fervent twitteraar met een massale following. Zijn bedrijf kwam deze week in het nieuws met een primeur: twee Amerikaanse pensioenfondsen stoppen 40 miljoen dollar in crypto. 'Pomp' vertelt in dit gesprek dat 85 procent van dit bedrag in cryptobedrijven wordt gestoken in ruil voor aandelen. De overige 15 procent wordt direct in cryptocurrencies gestoken, voornamelijk bitcoin (BTC). Dat zegt ‘Pomp’ in een gesprek na afloop van een spontane meetup na een oproep van ‘Pomp’ op Twitter. De reden om in Amsterdam te zijn: zijn broer viert zijn verjaardag hier. Anthony heeft vier jongere broers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Bodem bearmarkt niet bereikt”

Gevraagd naar zijn voorspelling voor de markt in 2019, is hij uiteraard voorzichtig. Hij zegt: “We hebben de bodem van de bearmarkt nog niet gezien. En stel dat we de bodem bereiken, dan zal de markt eerst vooral zijwaarts gaan. Voor dit jaar voorzie ik een koers voor bitcoin tussen de 2.000 en 4.000 dollar. Alles wat daar extra bijkomt, is meegenomen. En stel dat één bitcoin ETF wordt goedgekeurd, dan verwacht eigenlijk iedereen dat de markt een vlucht gaat nemen. Ik denk dat het goed is als de markt stabiel blijft. De industrie wil nu vooral bouwen en zit niet te wachten op een volgende hype. Instituties beleggen ook veel voorzichtiger dan particuliere beleggers".
Met de glazen bol van Bitcoin Magazine NL in zijn handen zegt ie: ‘5.000 dollar eind 2019 zou mooi zijn.”

Veel interesse vanuit pensioenfondsen

Ondanks zijn bearish vooruitzicht ziet hij ook genoeg positieve tekenen. Hij is continu in gesprek met pensioenfondsen om hen te onderwijzen wat cryptoassets zijn en wat een investering in een cryptobedrijf of – asset betekent. Morgan Creek Digital is zelf onder meer investeerder in Coinbase en het futuresplatform Bakkt van de Intercontinental Exchange. ‘Pomp’: “We zijn met meer dan pensioenfondsen in gesprek over crypto-assets en sommigen daarvan hebben interesse getoond in een investeringen. Maar het zijn lange (juridische) trajecten waar veel partijen bij zijn betrokken voordat een deal wordt gesloten.”

Bitcoin als koning van de markt

‘Pomp’ ziet bitcoin als de koning, keizer en admiraal van de markt. Hij zegt: “Bitcoin is de meest belangrijke cryptomunt die er is. Als bitcoin faalt, dan faalt de hele cryptomarkt. Toen MySpace de wedloop met Facebook verloor, toen zei niemand: “Sociale media zuigen”. Maar als bitcoin faalt, dan verdwijnt daarmee ook het narratief van decentrale assets zonder tussenkomst van derde partijen. Bitcoin is namelijk ook een magisch verhaal.”

Complete interview met 'Pomp'

Bekijk het complete interview hieronder terug.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  cardano koers verwachting Nieuws
  ADA Koers Pumpt 10%, Doorbreekt $0,65: Kan Cardano 1 Euro Worden?

  Terwijl de crypto markt in vuur en vlam staat, is Cardano in de afgelopen 24...

  5th scape presale Persberichten
  5th Scape Wekt FOMO Op Met Presale: Kan Deze Nieuwe VR Coin Concurreren Met Decentraland En Sandbox

  In een kort tijdsbestek is 5th Scape ($5SCAPE) een crypto hype geworden. De VR- en...

  Nieuws
  Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

  Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Lees meer