Apple lanceert Cryptokit voor cryptografische functies in iPhone apps

Apple kondigt de CryptoKit aan, een toolbox voor ontwikkelaars om cryptografische functies te ontwikkelen voor iPhone apps. Is dit een eerste stap naar een (hardware) wallet voor bitcoin (BTC) of andere cryptomunten op de iPhone?

Apple Cryptokit

De onthulling van de CryptoKit is vandaag gepland tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door middel van de CryptoKit kunnen ontwikkelaars een aantal cryptografische toepassingen uitvoeren:

Frederic Jacobs, cryptografisch specialist bij Apple, zegt het volgende over Twitter hierover:

Ook Viktor Radchenko, oprichter van de Trust Wallet (onderdeel van Binance) ziet het als een serieuze stap om de iPhone in een hardware wallet te transformeren.

Samsung

Samsung, die andere smartphone gigant, gaat inzetten op bitcoin mining chips. De algemeen directeur van Samsung Foundries China, Charles Song, zegt dat de hardwaregigant zich gaat richten op chips voor het delven van BTC.

De Koreaanse firma werkt – naar verluidt – ook aan een eigen cryptomunt, de Samsung Coin. De Samsung S10 en S10+ heeft een ingebouwde cryptowallet voor het opslaan van cryptomunten op je mobiel. Die wallet ondersteunt geen bitcoin, maar wel ether en ERC20 tokens.

Lees meer over:
AppleGoldman Sachs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...