Dit zijn de vijf belangrijkste data voor Bitcoin tot begin 2020

Het jaar gaat ongemerkt al weer richting het einde. Maar terwijl de herfst en de winter al weer voor de deur staan, ligt cryptowinter al weer enkele maanden achter ons. Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat Bitcoin rond de $3.000 stond. Als we naar de toekomst kijken, staan er echter nog een aantal belangrijke gebeurtenissen op ons te wachten. Cryptoslate heeft de top 5 voor jou op een rijtje gezet.

22 augustus: Bitfinex en New York Attorney General

Het is een zaak die al geruime tijd loopt: iFinex versus de New York Attorney General (NYAG). De zaak tegen het moederbedrijf van Bitfinex en Tether loopt op zijn einde. In juli stelde de rechter de datum van de uitspraak uit waardoor de zaak nog niet werd afgewezen. De proefprocedure wordt voortgezet en dus wacht er over twee dagen een belangrijke uitspraak. De zaak werd eerder dit jaar nog met 90 dagen verlengd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees meer over deze zaak: New Yorkse rechtszaak tegen Tether en Bitfinex: meer tijd voor onderzoek

Het is goed mogelijk dat de uitspraak over de onwettige lening de cryptomarktgaat beïnvloeden. Als de rechter besluit om de motie van iFinex te verwerpen, zal de uitspraak in het voordeel van de NYAG zijn.

Het is dan niet direct het einde van de zaak, maar het geeft NYAG betere kansen om haar gelijkt te behalen. Ze willen aantonen dat Bitfinex niet netjes met het geld van het bedrijf om is gegaan en ze willen klanten uit New York behoeden. Bitfinex beweert nog steeds stellig géén traders uit New York te hebben. Als de rechter echter besluit de motie te accepteren, kunnen Bitfinex en Tether hun activiteiten voortzetten en een deel van de verliezen die zij tijdens de procedure hebben geleden, terugvorderen.

UPDATE: Inmiddels is bekend gemaakt dat de motie van iFinex is verworpen. Dit betekent dat het moederbedrijf nu op verzoek van de NYAG documenten inleveren waardoor het onderzoek voortgezet kan worden. De zaak is dus nog niet afgerond en nog steeds niets afgesloten. Het bedrijf heeft tot 14 oktober de tijd om de documenten aan de NYAG over te dragen, volgens de aanvraag. Naar verwachting wordt in mei volgend jaar een uitspraak gedaan.

23 september: Bakkt gaat live

Na verscheidene maanden wachten gaat het platform Bakkt eindelijk live. Vanaf 23 september gaat het mogelijk zijn om fysiek gesettelde future contracten af te sluiten op het platform van de ICE. Eind juli werden de deuren al geopend voor de eerste testers, en vorige week maakte de CEO bekend dat de contracten zijn goedgekeurd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Bakkt is een platform waar institutionele beleggers kunnen handelen in daily of monthly future contracten van BTC. Deze contracten zijn gebacked (vandaar: Bakkt) met fysieke Bitcoins. Het moet een brug gaan slaan tussen de wereld van de Wall Streets en de digitale assets. Voor veel mensen is dit dus hét moment dat institutionele beleggers in de cryptomunt gaan stappen, wat zorgt voor enorm veel vraag. En we weten allemaal wat dat betekent: meer vraag zorgt voor een stijgende prijs.

13 oktober: definitieve beslissing SEC over ETFs

Opnieuw een datum dat er voor kan zorgen dat er ‘groot geld’ de markt in stroomt. In de tweede week van oktober moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) namelijk een oordeel vellen over de aanvraag van de ETF van Bitwise.

Een ETF is een exchange-traded-fund. Dit is een index of een ‘prijstracker’ die de waarde van de onderliggende activa, in dit geval dus de Bitcoin, volgt. De SEC heeft de eerdere soortgelijke aanvragen telkens verlengd of uitgesteld. De SEC gaf aan bang te zijn voor marktmanipulatie en andere problemen en wees de voorstellen dus telkens af.

18 oktober: uitspraak over ETF VanEckSolidX

Naast de ETF van Bitwise komt er vijf dagen later op 18 oktober ook een uitspraak over die van VanEck/SolidX. Lees in een eerder artikel meer over deze ETF’s. Overigens kan er eind september ook nog een uitspraak over de ETF van Wilshire Phoenix. Maar gezien deze nog verlengd mag worden, gaat men niet uit dat deze direct goedgekeurd zal worden. Wie de SEC een beetje kent, weet dat geduld geen sinecure is…

Hoe de verhoudingen qua kans van slagen tussen deze twee ETF’s liggen, is moeilijk in te schatten. Wel is duidelijk dat ze allebei voor een flinke impact in de markt kunnen zorgen.

28 oktober: einde aan de soap van Mt. Gox

Veel van ons zullen niets met deze cryptobeurs te maken hebben gehad. Echter is er veel over geschreven en is er ook veel over te doen geweest. Mt. Gox was een Japanse exchange die in 2011 maar liefst 850.000 bitcoin is kwijtgeraakt door een hack. Eind oktober komt er eindelijk meer duidelijkheid. De final extension voor het indienen van het vergoedingsplan loopt dan af en dus moeten de schuldeisers te zijne tijd toezeggingen gedaan worden.

De Rehabilitation Trustee, Nobuaki Kobayashi, diende een motie in voor een gedetailleerd plan. Deze werd verlengd met zes maanden en dus moet er op 28 oktober meer duidelijkheid komen over de timing en manier waarop de 24.000 gedupeerden worden terugbetaald.

Bron: Cryptoslate

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin
X-account MicroStrategy gehackt, $440.000 buit gemaakt van slachtoffers

Het X-account van MicroStrategy is slachtoffer geworden van een aanval. Een vooralsnog onbekende hacker plaatste...

Ethereum koers Nieuws
ETH Koers Tikt $3,1k Aan, Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

De Ethereum koers lijkt niet te stoppen met stijgen sinds Bitcoin boven de $50.000 is...

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Bitcoin
Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Laatste Kans Om Bitcoin (BTC) Te Kopen Voor Bull Run, Zegt Deze Analist

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer