Deze Lightning startup werkt met Visa aan adoptie voor Bitcoin betalingen

Deze Lightning startup werkt met Visa aan adoptie voor Bitcoin betalingen

Het Bitcoin Lightning Network begint steeds meer voeten in de aarde te krijgen. En dan met name rondom de applicaties en wallets die hierop worden ontwikkelt.

Vorige maand was het Strike dat aankondigde met Visa te gaan samenwerken. Nu is heeft de startup achter de soortgelijke app LastBit dit ook voor elkaar gekregen. Ze gaan hetzelfde Visa Fast Track programma doorlopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin via Lightning

LastBit heeft onlangs de bèta van hun Lightning app gelanceerd. Door de samenwerking met Visa kunnen gebruikers met Bitcoin producten afrekenen die (gewoon) in Amerikaanse dollars zijn uitgedrukt.

Oprichter Prashanth Balasubramanian vertelt aan Coindesk dat deze optie over een aantal weken ook voor euro betalingen zal worden gelanceerd.

Het doel van LastBit is om de frictie qua gebruikservaring weg te nemen voor mensen die met Lightning willen betalen.

Als de gebruiker de app opent (en er Bitcoin op zet) kan het vervolgens met een digitale debit kaart (betaalpas) betalingen doen. Als de gebruiker Bitcoin verstuurt, ontvangt de ontvanger echter wel gewoon dollars. En over een aantal weken is dit dus ook mogelijk met euro's.

Als onderlaag gebruiken ze niet on-chain betalingen, maar worden de transacties verstuurd via het Lightning Network.

Deze schaalbaarheidsoplossing maakt het mogelijk om tegen nagenoeg geen kosten supersnelle Bitcoin betalingen te doen. Hoe dit precies werkt staat uitgebreid uitgelegd op onze Bitcoin Lightning uitlegpagina.

Brug tussen fiat en Lightning

Omdat dit nog erg nieuw is, zijn er nog niet veel winkels die Lightning betalingen accepteren. En met de LastBit app hoeft dat dus ook niet per se. Voor de betaler maakt niet uit of de winkelier het wel of niet accepteert.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“We willen dat de massa dagelijks Bitcoin gebruikt. Om dit te kunnen doen, hebben deze brug tussen Bitcoin en fiat ontwikkeld, bovenop het Lightning Network Het komt de behoeften van zowel nieuwe als ervaren gebruikers tegemoet.”[/penci_blockquote]

Het bedrijf wordt gesteund door Charlie Lee, de man achter Litecoin, en ook Binance en MongoDB helpen de startup. "Om de ontwikkeling door te zetten is de Fast Track van Visa voor ons als klein bedrijf zonder miljoenen op de bank een perfecte manier", vertelt Balasubramanian.

Met dit programma kunnen ze op een snelle en makkelijke manier de financiële markt te betreden, zonder dat er aan allemaal vereisten moet worden voldaan.

Terwijl LastBit voor Amerikaanse betalingen gaat samenwerken met Visa, heeft het al goedkeuring van MasterCard om in de Europese Unie aan de slag te gaan. Hierover kunnen we over enkele weken een update verwachten.

Wil je graag doorpraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC lightning

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties