BitMEX over aanklacht: ‘Bitcoin staat veilig’, community reageert op Twitter

Gisteren werd de Bitcoin community opgeschrikt door het nieuws over de beurs BitMEX. Ze zijn door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangeklaagd omdat ze zonder de juiste papieren en licenties zouden opereren. Volgens de toezichthouder heeft BitMEX beleggers uit de VS bediend zonder geldige licentie.

Inmiddels is het stof wat neergedaald en is de exchange met een statement gekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurs Bitmex

Het is een kort bericht waarin ze haar klanten gerust stelt dat de fondsen veilig zijn en dat er voor de gebruiker geen reden is tot zorg.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zijn het absoluut oneens met de hardhandige beslissing van de Amerikaanse regelgever om deze aanklachten in te dienen. We zijn van plan de beschuldigingen te verdedigen. Vanaf het begin van onze start-up hebben we er altijd naar gestreefd om de Amerikaanse wetten na te leven (…) gebaseerd op de beschikbare richtlijnen.”[/penci_blockquote]

Ze voegen er aan toe dat de beurs normaal zal blijven werken en dat ‘all funds are safe’.

Het derivaten handelsplatform is opgericht in 2014 en geregistreerd op de Seychellen, maar heeft kantoren in Hong Kong en San Francisco. Voorheen hoefde je alleen maar een e-mailadres en wachtwoord opgeven en het land van verblijf identificeren tijdens het aanmeldingsproces.

In augustus van dit jaar heeft BitMEX het beleid bijgewerkt met aanvullende informatie zoals ID-verificatie en moest je meer vertellen over de over ervaringen die je als klant hebt met beleggingen. Ook moet je bewijzen waar het gestorte vermogen vandaan komt.

Maar het was allemaal te laat. Travis Kling meldt op Twitter dat de beurs in juli 2019 al had kunnen weten dat dit eraan zat te komen. Nouriel Roubini gaat nog een stap verder, en noemt dat er duizenden andere projecten en bedrijven zijn die hun borst nat moeten maken.

?s=20

Wat voor de klanten van de beurs wel positief is, is dat BitMEX direct is gestart met het verwerken van opnames. Doorgaans gebeurde dit maar een keer per dag, omdat de beurs niet met hot en cold wallets werkt, maar met een multi-sig wallet.

In totaal gaat het om maar liefst 193.000 BTC wat de beurs in bewaring heeft! De Belg WhalePanda laat op Twitter zien dat het proces van Bitcoin opnames handmatig is versneld.

?s=19

Problemen voor de CEO

De in de crypto-space bekende advocaat Jake Chervinsky noemt dat de focus bij dit nieuws misschien wel op de verkeerde plek ligt.

Het grootste nieuws is volgens hem dat Arhur Hayes en zijn collega’s zijn aangeklaagd voor ‘Bank Secrecy Act’, en niet zo zeer dat er iets mis is met het handelsplatform. Hiervoor zouden ze vijf jaar de gevangenis in kunnen. Collega Samuel Reed schijnt overigens ook te zijn opgepakt.

?s=19

Zou dit de directeuren van traditionele banken doen huiveren? Het Engelstalige Bitcoin Magazine schets in lijn met deze opmerking een beetje context. Alle malaise bij banken heeft de afgelopen jaren niet geleid tot arrestaties. Niet in 2008, niet bij de FinCEN Files van vorige maand maar nu wél bij een cryptobeurs.

Verder houdt Bill Barhydt in een thread de stand van zaken bij. Hij noemt onder andere dat de CFTC wist dat BitMEX Amerikaanse klanten buiten probeerde te houden met een blokkade op IP adressen, maar dat ze niet genoeg hebben ingegrepen met te slappe KYC en AML procedures.

Hij noemt ook dat dit goed kan zijn voor de markt. Ongereguleerde markten zoals BitMEX die een grote invloed kunnen hebben op de prijs, zijn een doorn in het oog van de regelgevers die aanvragen voor ETF’s beoordelen. Toenemende regelgeving zal de markt meer legitimiteit geven.

We kunnen wel stellen dat Bitcoin niet afhankelijk is van BitMEX en dat de cryptomunt rustig door blijft bestaan. Zelfs de koers reageerde nauwelijks op het nieuws:

Lees meer over:
beursBitcoinBitMEXBTC

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin koers verwachting Nieuws
Bitcoin prijs schiet door $44.000

De prijs van bitcoin is vandaag door de $44.000 geschoten. Dat is het hoogste punt...

Bitcoin
Phoenix is eerste beursgenoteerde bitcoin miner in Midden-Oosten

Mining bedrijf Phoenix Group is beursgenoteerd aan de Abu Dhabi Securities Exchange (ADX). Daarmee is...

Bitcoin
88% van alle bitcoin staat weer op winst

Bitcoin staat op deze Sinterklaasdag weer boven de $42.000. De afgelopen 24 uur steeg het...

Bitcoin
Lugano accepteert nu bitcoinbetalingen voor gemeentebelastingen

Inwoners van de Zwitserse stad Lugano kunnen hun gemeentebelastingen met cryptocurrency's betalen. De stad maakte...

Nieuws
Tether Behaalt Meer Dan $1,1 Miljard Winst Uit Bitcoin Bezittingen

Tether boekt meer dan $1,1 miljard winst uit bitcoininvesteringen, vergroting van zijn BTC-voorraad met strategische...

Lees meer