Nederlandse Bitcoin beurs BitZeb stopt vanwege nieuwe cryptowet

Nederlandse Bitcoin beurs BitZeb stopt vanwege nieuwe cryptowet

Ook de Nederlandse Bitcoin beurs BitZeb stopt vanwege de nieuwe cryptowet die binnenkort van kracht is. De eveneens Nederlandse exchange Bitvavo neemt de start-up over voor een onbekend bedrag.

Alle activiteiten op het platform van BitZeb zijn per 29 april stopgezet. De verificatiepagina blijft wel open tot 14 mei, zodat hun cryptovaluta of euro nog kunnen versturen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptowet

Vorige week heeft de Eerste Kamer de wijziging van de bestaande vierde anti-witwasrichtlijn goedgekeurd. Daarin staan een aantal bepalingen en eisen die voor vooral kleinere bitcoin spelers niet te behappen zijn. Zo gooide ook bitcoin spaardienst Get Bittr de handdoek in de ring.

Eerder zijn andere spelers zoals Coingarden en Simplecoin gestopt. Coingarden is onderdeel van Bitmymoney.

Een van de pijnpunten zijn de relatief hoge toezichtskosten in het eerste jaar van toezicht: 1,7 miljoen euro verdeeld over het aantal partijen die zich gaan registreren bij toezichthouder De Nederlandsche Bank.

De DNB houdt (voorlopig) vast aan dit bedrag ondanks bezwaren vanuit de cryptosector. Volgens minister Hoekstra van Financiën (CDA) 'heeft ook de toezichthouder te maken met opstartkosten', zo liet hij optekenen in de tweede termijn van het Eerste Kamerdebat.

Lees meer over:
Bitcoin cryptowet

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties