Bitcoin beurs Kraken neemt OTC platform over van Circle

Gisteren maakte cryptobeurs Kraken bekend dat het een van de grootste OTC desks uit de markt gaat overnemen. Het gaat om het over-the-counter platform van Circle.

Kraken OTC handel

Aan het roer van Circle Trade staat Nelson Minier. Hij is een bekende naam uit Wall Street en gaat het team leiden dat nu onder Kraken zal vallen. Hierdoor komen er ook direct meer dan nieuwe 20 professionals bij om de diensten te verbeteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken geeft in een blogpost aan dat deze acquisitie meerdere voordelen heeft:

Een OTC platform maakt het mogelijk om buiten het orderboek om te handelen. Het is een overeenkomst die direct tussen twee partijen gesloten wordt. Dit is eigenlijk een peer-2-peer beurs.

Mensen met grote hoeveelheden cryptomunten kiezen soms voor deze optie om zo de prijs niet te hoeven drukken. Een ander voordeel is de privacy. Er zijn namelijk een heel aantal platformen zonder KYC verplichtingen.

Wil je bitcoin kopen voor een voordelige prijs? Ga naar broker Bitcoin Meester!

Circle

In oktober splitste cryptobeurs Poloniex al af van Circle. Het gaat nu namelijk verder als onafhankelijke partij. Het bedrijf met de nieuwe naam Polo Digital Assets krijgt hiervoor steun van een grote investeringsgroep.

Het lijkt erop dat de USDC het paradepaardje van Circle gaat worden. Deze stablecoin is sinds vorige week ook ondersteund door betaalprovider BitPay. USDC staat voor USD Coin, een stablecoins die is vastgepind op de waarde van een Amerikaanse dollar.

De andere producten van Circle zijn SeedInvest, een platform waarmee je in startups kunt investeren, en CircleInvest. Dit is een manier om (mandjes met verschillende) cryptomunten mee te kopen. Deze dienst is echter niet beschikbaar in Nederland.

Lees meer over:
CircleKrakenOTC