Bitcoin gigant Bitfury wil het ‘slimme geld’ laten investeren in mining farms

Bitfury wil institutionele investeerders aantrekken om een aandeel te nemen in haar Bitcoin mining farms. Bitfury is één van de grootste fabrikanten van mining rigs en concurreert met namen zoals Bitmain en MicroBT.

Bitcoin mining farms

In het plan spreekt van ‘investeringsmogelijkheden op maat’. Bijvoorbeeld een directe investering in een mining farm of via een fonds of private equity.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfury heeft diverse mining farms in Canada, Noorwegen. IJsland en Centraal-Azie.

In Noord-Amerika en Europa geniet de firma een zéér laag energietarief: $0,03 per kilowattuur of soms lager. Daarmee kan Bitfury concurreren met mining farms in bijvoorbeeld China, waar een groot deel van bitcoin’s hashrate vandaan komt.

Volgens de mining producent gaat het om een ‘partnerships’, waarbij men het risico ‘deelt’ van de investering. Een investering in een mining farm geeft een stabiele opbrengst en geeft minder koersschommelingen dan op de bitcoin spotmarkt.

CEO Valery Vavilov zegt tegenover Forbes dat family offices instappen. Je kunt hiermee exposure hebben in de digital assetmarkt zonder diepgaande kennis van mining facilities.

In 2011 is de firma opgericht in Vavilov met vestigingen in San Francisco, Washington D.C., Hong Kong, Londen. Het hoofdkantoor staat om fiscale redenen in Amsterdam.

Paul Tudor Jones

Afgelopen maand gaf Paul Tudor Jones, een gelauwerde investeerder op Wall Street, te kennen in Bitcoin futures te handelen met 2% van zijn vermogen.

Een fonds uit New York haalde 140 miljoen dollar op om te stoppen in een apart Bitcoin fonds.

Ook JP Morgan heeft bankrekeningen geopend voor Bitcoin bedrijven zoals Coinbase en Gemini.

In een interview met Hup Bitcoin zegt Willem Middelkoop dat het 'slimme geld', ook op Wall Street, bitcoin heeft omarmd. Luister dat interview hier terug.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...