‘Bitcoin (BTC) geen last van Facebook Libra en breekt door $10.000′, aldus deze ‘opperbull’

Bitcoin (BTC) vestigt binnenkort opnieuw een nieuw koersrecord. Dat is de heilige overtuiging van niemand minder dan Tom Lee, de bekende en beruchte hoofd analist bij marktonderzoeker Fundstrat. Hij ziet de nieuwe cryptomunt van Facebook absoluut niet als een bedreiging voor bitcoin.

De koers van BTC is op moment van schrijven $9.169, nagenoeg gelijk in vergelijking met 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lee staat bekend als een bitcoin ‘opperbull’, iemand die altijd ‘bullish’ is over de koers van BTC. Een tegenpool van analisten zoals Tone Vays en Tyler Jenks, die bekend staan als ‘bears’.

De analist is vaste gast bij het CNBC-programma Futures Now als het aankomt op bitcoin. En ook deze keer doet hij een aantal opvallende uitspraken.

En ja, ‘we’ weten inmiddels dat Lee er ook wel eens faliekant naast kan zitten. Zo geloofde hij midden in de cryptowinter nog steeds dat BTC meer dan $10.000 waard kon worden eind 2018. Een misser dus. Neem daarom de uitspraken van de man met een korreltje zout.

Anderzijds is Fundstrat een gerenommeerde marktonderzoeker in de Amerikaanse beleggingswereld.

Libra cryptomunt van Facebook

Lee is eerst gevraagd wat hij van de Libra cryptomunt van Facebook vindt, een stablecoin gedekt door een mandje van valuta en staatsobligaties.

Volgens hem is de komst van de Libra cryptomunt van Facebook & co juist een goede ontwikkeling voor bitcoin.

Het is een bevestiging dat grote (tech) bedrijven voor deze technologie kiezen. Het initiatief slaat als een boemerang terug naar het narratief van “blockchain wel, maar crypto niet”, aldus Lee. Hij ziet Libra wel de dominante stablecoin in de markt worden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Tom Lee, hoofd analist Fundstrat”]“Dit is denk ik een zeer goede ontwikkeling voor Bitcoin. Maar dit is zeer slecht nieuws voor stablecoins.”[/penci_blockquote]

Bitcoin heeft onlangs een nieuw record voor 2019 behaald door de $9.000 te breken. De afgelopen dagen is de koers wat teruggezakt, maar beweegt nu weer boven de $9.100.

Volgens Lee zitten we nog “middenin” een bullmarkt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””] “Ik zet mijn koersdoel voor bitcoin op 10.200”.[/penci_blockquote]

Analisten over bitcoin

Hoe zien andere analisten de koers van BTC op de korte termijn? Analist Joe Saz van BlockTV ziet een mini-rally richting $10.000 ook wel gebeuren. Hou er wel rekening mee dat tussen $9.400 en $10.000 tussentijds winst wordt gepakt.

Ook Josh Rager vindt dat de trend er (gisteren) goed voorstaat.

Analist Joe McCann komt met de volgende grafiek en ziet dat bitcoin bij $8.800 een bodem heeft. Zijn advies is om rond $8.950 te kopen en te verkopen rond $9.400 als tussentijdse trade.

‘Bitcoin (BTC) geen last van Facebook Libra en breekt door $10.000', aldus deze 'opperbull'

Altcoins

Bronnen: Messari.io / CNBC / U.Today

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...