Bitcoin (BTC) richting de $11.000, twitter account van Bitcoin (Cash) opgeschoond

In dit artikel nemen we meestermunt Bitcoin met je door. We kijken naar de prijs en de koers en wat cryptotwitter hier over te zeggen heeft. Verder is er ook een nieuwtje omtrent het twitter-account van Bitcoin (Cash).

Bitcoin (BTC)

Bitcoin staat op dinsdagochtend op $10.815 en dat is maar liefst 4,15% meer dan gisteren. De munt stond heel eventjes dicht tegen de $11k aan, maar bleek toch weer wat terug te zakken. Desondanks lijkt het zeer reëel dat BTC deze grens in de loop van de dag weer gaat testen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) richting de $11.000, twitter account van Bitcoin (Cash) opgeschoond

Waar de altcoins de afgelopen dagen voorop liepen, pakten ze de afgelopen 24 uur minder winst dan Bitcoin. In de top 100 boeken maar 12 munten winst in sats-waarde. Dit zijn voornamelijk onbekende en nietszeggende munten die niet eens in de top 30 staan. Enkel Waltonchain (+5,08) en Augur (+7,08) hebben van de ‘grotere’ namen een groei doorgemaakt.

Bitcointwitter

Deze keer beginnen we met het cryptotwitter-rubriekje niet met een aantal TA’s of zinnige quotes. Het controversiële twitteraccount van Bitcoin is namelijk bezig met een opruiming. De handle @bitcoin is in handen van bitcoin.com, en de groep mensen hierachter is voornamelijk fan van Bitcoin Cash. Ze worden al jaren beschuldigd van het manipuleren van de markt door vanaf deze ‘handle’ BCH als dé Bitcoin te verkondigen. Het account heeft inmiddels bijna een miljoen volgers.

Gisteren verwijderde het account echter ineens verscheidene oude tweets waarin Bitcoin Cash aangehaald werd. Verklaringen zijn nog niet gegeven, maar veel mensen denken dat dit komt omdat het bedrijf een nieuwe exchange gaat launchen waarin BTC centraal staat. Gaan ze van koers veranderen? Op @CryptoDeleted kunnen nog verschillende tweets terug bekeken worden.

Ook alle negatieve berichten over Jack Dorsey, de man achter twitter, en het Lightning Network zijn verwijderd. Enkel berichten over de enige echte Bitcoin staan nog op het account.

Bij Bitcoin.com is inmiddels ook een nieuwe CEO aan het roer. De wel bekende Roger Ver heeft een stapje terug gedaan en werkt nu met een andere functie. Ver is altijd enorm uitgesproken geweest over de controverse tussen BTC en BCH. Stefan Rust, de nieuwe CEO, is qua persoonlijkheid (en mening) niet zo extreem als Ver.

Lees ook: Bitcoin.com komt met exchange, Roger Ver stapt op als CEO

Cryptotwitter

Terug naar de grafiekjes en de prijzen. Waar Bitcoin langzaam aan weg kruipt bij de $10.000 moeten we volgens The Copilot niet al te positief zijn. Hij zag de afgelopen weken op verschillende plekken een weerstand en verwacht dat deze ervoor zullen zorgen dat de prijs langzaamaan omlaag wordt gedrukt. Het eerste target is volgens hem de $9.300, met een reële mogelijkheid daar onder te komen.

Josh Rager ziet een soortgelijk patroon ook wel zitten. Nu we door de $10.800 heen zijn is hij op de korte termijn echter nog wel bullish. Echter zijn er genoeg redenen waardoor de prijs weer gedrukt kan gaan worden: Een derde lower high en de candles op de weeksgrafiek zullen als resistance fungeren.

NebraskanGooner komt met dezelfde boodschap. We moeten oppassen als de resistance rond de $11.000 niet veranderd in een support. Op dat moment zal de koers terugduiken richting de $10.000 en blijken we nu in een bulltrap te zitten.

Bron: Cryptoslate

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

bitcoin etf Nieuws
Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog

De Spot Bitcoin ETF van het grote VanEck kende gisteren een hele bijzondere dag. Het...

Michael Saylor MicroStrategy Bitcoin
Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun...

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

Lees meer