‘Bitcoin (BTC) naar $50.000 door institutioneel geld’, aldus deze analist

‘Bitcoin (BTC) naar $50.000 door institutioneel geld’, aldus deze analist

De koers van bitcoin (BTC) is de afgelopen nacht wat teruggezakt naar $11.500, nadat het een poging deed richting $12.500. De huidige koers op moment van schrijven is $11.778 (+3,8%).

Analisten zijn positief op de lange termijn. Zo ook Simon Peters van broker eToro: hij ziet BTC dit jaar nog naar minstens $50.000 stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoin Chainlink viel op de afgelopen 24 uur: die steeg bijna 50% na notering aan Coinbase. Een korte update op deze warme zomerdag.

‘Bitcoin (BTC) naar $50.000 door institutioneel geld’, aldus deze analist

BTC afgelopen week (bron: Coincap.io)

Bitcoin (BTC) update

Een bewogen week voor bitcoin:

Analisten wijzen erop om vooral uit te zoomen na een dergelijke week. Zo is BTC deze week gewoon met 7% gestegen. Ook de maandscore is: +33% en de de driemaandelijkse score +180%.

Bullmarkt

Een aantal analisten zien dat BTC nog 'gewoon' in een bullmarkt zit, waarbij kopers in controle zijn over de verkopers.

Ook de BTC dominantie in de markt is nog hoog. Dat betekent dat er nog veel meer vertrouwen is in BTC dan in de altcoins.

Josh Rager ziet de bitcoin nog steeds in een opwaartse trend zit. In de huidige bull cyclus gaat het meeste kapitaal naar bitcoin en de grotere altcoins, zo voorspelt hij.

Analist Simon Peters van broker eToro sluit zich daarbij aan. In een interview met cryptosite CCN zegt Peters dat de prijs van BTC nog door de $50.000 en mogelijk $100.000 breekt.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Zodra bitcoin in haar huidige parabolische traject kán blijven, dan is een nieuw record boven de $20.089 mogelijk binnen enkele weken'.[/penci_blockquote]

Zijn argument is dat er FOMO optreedt onder professionele beleggers: zoals hedgefonden, pensioenfondsen en universiteiten.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De stijging van de afgelopen maand komt niet door particuliere beleggers die geld steken in startups of ICO's. Data van Google Trends laten zien dat er niet significant meer op bitcoin is gezocht.

Ik trek de conclusie dat het vooral institutioneel geld is die de prijs opdrijft door meer vraag. En beleggers die kapitaal hadden opgeslagen in stablecoins zoals Tether (USDT)'.[/penci_blockquote]

Er zit op dit moment nog steeds voor $3,5 miljard in USDT opgeslagen volgens Coinmarketcap.

Volgens Peters is een koersdoel van $50.000 voor 2019 geen gek cijfer.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Met een aantal verkooporders op dit moment, kan een correctie het gevolg zijn. Maar ook met een correctie, heb ik er vertrouwen in dat bitcoin in een bull cyclus blijft.

De eerste helft van 2019 is zeer positief afgesloten. Een koersdoel van zes cijfers is niet vreemd: $50.000 of zelfs $10.000 is haalbaar'. [/penci_blockquote]

Futures, Bakkt en Fidelity

Klopt de these van Peters? Het is algemeen bekend dat de activiteit onder institutionele beleggers toeneemt. Zo stijgt het aantal bitcoin futures naar een nieuw dagrecord: $1,7 miljard aan BTC futures op één dag.

Ook besloot miljardair Henry Kravis (365e rijkste persoon ter wereld) om in cryptomunten te gaan beleggen.

Futuresplatform Bakkt gaat 22 juli aanstaande 'live'. Dat trekt mogelijk nieuwe beleggers aan.

Mike Novogratz wijst er deze week op dat Libra van Facebook de professionele belegger juist meer vertrouwen geeft. Hij voorziet overigens voorlopig een consolidatie van BTC tussen $10.000 en $14.000. Terloops meldde hij dat hij afgelopen week liever wat meer BTC had verkocht.

Het is vooralsnog onduidelijk wat de effecten van meer institutioneel kapitaal is op de markt. Meer vraag naar een asset leidt logischerwijs naar een hogere prijs.

Altcoins

In USD-waarde laten altcoins een wisselend beeld zien. Altcoin Chainlink steeg na de notering aan Coinbase maar liefst 50%.

Bronnen: Messari.io / CCN

Lees meer over:
Bitcoin BTC koers eToro

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties