Bitcoin commissaris over collega’s van SEC: ‘Zo gaat Bitcoin ETF er nooit komen’

Hester Peirce komt met tegengeluid over de afwijzing van de Exchange Traded Fund van Wilshire Phoenix van vorige week. De commissaris van de Securities and Exchange (SEC), de Amerikaanse beurswaakhond, keurde deze Bitcoin ETF namelijk af.

Peirce staat bekend als ‘crypto mom’ en deze afwijzing is haar niet in de koude kleren gaan zitten. In een verklaring beschuldigd Peirce de SEC ervan dat ze Bitcoin gerelateerde producten bevooroordeeld afhandelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De termijn van de commissaris loopt over iets meer dan drie maanden af. Op 5 juni zit de periode voor Peirce erop. In een verklaring doet ze een boekje open over de werkwijze van de SEC.

Bitcoin ETF

In haar laatste verklaring beweert Pierce dat de omgang van de SEC met Bitcoin-gerelateerde producten niet in overeenstemming is met artikel 6 (b) (5) van de Exchange Act. Hierin worden bepaalde eisen gesteld aan een exchange waar de activa zal worden verhandeld.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Om fraude en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen [en] om beleggers en het algemeen belang te beschermen.”[/penci_blockquote]

Deze eisen gelden echter alleen voor de beurs en niet voor de asset zelf. Of simpel gezegd: het is aan de aanbieder van de ETF om dit op te lossen en niet aan Bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Zoals ik in de zaak van Winklevoss heb uitgelegd, vereist deze bepaling dat de Commissie naar de regels van de beurs kijkt waarop het product gelist wordt, niet naar de activa of markten die aan het te verhandelen product ten grondslag liggen.”[/penci_blockquote]

Peirce vermoedt dat er wegens “de steeds veranderende standaarden” die de SEC op de Bitcoin-producten legt, er nooit een aanvraag zal worden goedgekeurd. Verder is ze van mening dat deze houding beleggers niet beschermt maar juist buiten de gereguleerde markt houdt.

Onterecht terughoudend

Bovendien verklaart Peirce dat er geen enkele “pro-Bitcoin” zaak was waarin de SEC analyseerde of de volumes “significant waren in vergelijking met de grondstoffenmarkten. Zij concludeert:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”In ten minste één geval keurde de SEC een aanvraag goed om aandelen van een product te verhandelen op basis van een verwijzing naar een futuresmarkt die op het moment van goedkeuring geen enkele handel had.”[/penci_blockquote]

Ze vertelt dit om aan te geven dat het er bij andere soorten ETF’s niet zo nauw aan toe gaat met de regeltjes.

Innovatie versus regulering

Tot slot beweert Peirce dat dit haar zorgen die ze eerder al uitte bevestigt. De conservatieve en inconsistente benadering die de SEC ten opzichte van deze Bitcoin producten belemmert de “innovatie in dit land en het drijft ondernemers naar andere gebieden.”

De SEC bestaat uit vijf commissarissen. Iedere commissaris wordt op zijn beurt door de Amerikaanse president voor een periode van vijf jaar benoemd. Met het vertrek van Peirce is de kans klein dat de SEC in de nabije toekomst cryptovriendelijker zal worden.

Bron: Cointelegraph

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer