‘Wij printen geld, maar dan digitaal’ vertelt voorzitter van Federal Reserve

Zondag liet de Amerikaanse centrale bank zich uit over huidige staat van de economie. De voorzitter van de Federal Reserve hintte in het programma 60 Minutes naar meer opkoop programma’s. Ook gaf hij aan de plannen omtrent negatieve rentes te schuwen.

Interview Federal Reserve

Het belangrijkste nieuws van het interview van Jemore Powell was misschien wel de geschatte stijging van de werkloosheid met 20-25% zodra de bedrijven weer open gaan in juni. Ook vertelde hij dat het BBP’s in de hele wereld met 30% is gedaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij voegde er aan toe: “Op de lange termijn, en zelfs op de middellange termijn, zou je niet willen wedden tegen de Amerikaanse economie.”

Hiermee doelt hij op het feit dat de Fed ongelimiteerd hulp kan bieden, áls dat nodig blijkt.

Alle hulp die de Federal Reserve zegt aan te bieden, is een schop tegen het zere been van de Bitcoin community. De Fed heeft immers te toegang tot de geldkraan. Iets wat bij Bitcoin niet bestaat omdat het infaltiegetal in het protocol zit (én iedere vier jaar door de helft gaat).

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als we mensen lange tijd zonder werk laten zitten, als we bedrijven onnodig laten falen, zal er op langere termijn schade aan de economie ontstaan. Het herstel verloopt langzamer. Het goede nieuws is dat we dat kunnen voorkomen door nu meer ondersteuning te bieden. ‘[/penci_blockquote]

De Fed geeft aan genoeg munitie te hebben om het monetaire beleid nog ruimer te maken, aldus Powell. Hij sprak zich uit over de strategie voor de aankoop van obligaties.

Lees ook een eerdere column waarin de positie van Bitcoin staat beschreven te midden van deze economische chaos: Bitcoin voor, tijdens en na een crisis.

Bitcoin in een crisis

De conclusie van het interview is dat er dus een garantie is van meer QE (Quantitative Easing) zonder negatieve rente. Dit allemaal om de ‘reservemunitie’ van de Fed niet op te laten gaan. Als gevolg hiervaan schoot de prijs van goud naar een nieuwe high als hedge op deze monetaire stimulans.

De futures van de Amerikaanse beurs reageerden ook positief op deze stimulans.

'Wij printen geld, maar dan digitaal' vertelt voorzitter van Federal Reserve

Interessant is om te zien hoe er een omgekeerde correlatie was tussen de BTC-prijs (blauw) en SPX-index (rood) rond 13 tot 15 mei, schrijft Coingape.

Kleine economieën zien hun valuta in rap tempo van waarde verminderen. Gold bug en Bitcoin-criticus Peter Schiff tweette hier al over:

Het mes snijdt dus aan twee kanten. Aan de ene kant zien we dat door de maatregelen van de Fed de geldontwaarding voor de deur staat. Tegelijkertijd reageren de aandelenmarkten positief op dit nieuws en is dit ook voor de goud beleggers een reden om meer ‘hard assets’ aan te schaffen.

Voor Bitcoin een mooi strijdtoneel om zich in te laten zien. De maximale supply staat namelijk vast op 21 BTC en er komen iedere dag de komende vier jaar ~900 BTC op de markt. Hier heeft de Federal Reserve niets op in te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwtjes? Join ons nieuwskanaal op Telegram en praat mee in de speciale discussie chat!

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  NFT Nieuws
  Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

  Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

  Ethereum koers Nieuws
  Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

  De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Lees meer