CME maakt details opties op Bitcoin (BTC) futures bekend

CME maakt details opties op Bitcoin (BTC) futures bekend

Ruim een maand geleden kon je lezen dat de Chicago Mercantile Exchange (CME) met een nieuw product kwam. Het plan was om in 2020 met opties op Bitcoin futures te komen.

Gisteren kwamen ze in een blogpost met meer duidelijkheid en details over dit plan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CME Bitcoin opties

De tijdspanne waarin dit allemaal klaar moet zijn, is iets aangescherpt: begin 2020. De enige horde die nog overwonnen moet worden, is dat ze nog goedkeuring moeten krijgen van de beleidsmakers.

Ieder contract is gebaseerd op een van de bitcoin futures contracten van de CME. De contracten worden genoteerd in Amerikaanse dollars per bitcoin met een ticker van $25. Ieder contract representeert 5 BTC.

In onderstaande video zijn alle details over deze opties nogmaals duidelijk uitgelegd.

Institutionele beleggers

De CEO vermeldt dat de vraag voor BTC bij institutionele beleggers groeit. Ze wachten echter nog steeds op goedkeuring van de regelgevende instanties.

Met een optie krijgt een koper het recht om een future contract te kopen of te verkopen voor een vooraf bepaalde prijs en afloopdatum. De onderliggende waarde van de optie is dus de future. Door middel van een future kan een handelaar speculeren op een hogere of lagere koers van bitcoin.

De CME komt met dit nieuws, vlak nadat Bakkt hetzelfde product presenteert. Bakkt biedt deze opties echter al aan vanaf 9 december en dus loopt het platform van de ICE voor op de beurs uit Chicago.

Kelly Loeffler, de CEO van Bakkt, vertelde in een blogpost dat ze feedback van klanten had ontvangen met het verzoek om de bitcoin-opties bovenop de haar bestaande futurescontracten.

Lees meer over:
Bitcoin BTC opties futures Bakkt CME

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties