Grayscale had prima 2019: $600 miljoen in voornamelijk bitcoin (BTC)

2019 was een recordjaar voor handelshuis Grayscale met $607,7 miljoen aan vers kapitaal. Dat blijkt uit haar 2019 Digital Asset Investment Report.

In totaal beheert de club uit New York City nu 1,17 miljard aan digitale assets. Ruim 800 miljoen daarvan zit in bitcoin (BTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale had prima 2019: $600 miljoen in voornamelijk bitcoin (BTC)

Meer kapitaal naar digitale assets

Grayscale is een fondsmanager van diverse digitale assets, waarin geaccrediteerde beleggers geld kunnen steken.

Het meest bekende fonds is het Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC), dat in kwartaal vier $193,8 in het laatje bracht. Dit bitcoin only fonds, dat al sinds september 2013 op de markt is, wordt verhandeld onder het symbool GBTC bij OTC Markets.

Met name millennials en ook vrouwen hebben aandelen in het fonds. Je hoeft namelijk niet in de onderliggende asset geld te steken (bitcoin), maar je krijgt – voor een lager bedrag – een aandeel in het fonds. Stijgt bitcoin, dan stijgt ook de waarde van dat aandeel. Zo profiteer je indirect mee met de koersstijgingen.

Naast bitcoin, bieden ze ‘single assets’ fondsen voor andere cryptovaluta zoals ether. Ook is er een gemixt fonds met ‘Grayscale Digital Large Gap Fund’.

Met name in kwartaal drie en vier van 2019 is er voor meer dan $225 miljoen per kwartaal naar de investeerder gevloeid.

Het aantal investeerders is met 24% gegroeid het afgelopen jaar. Deze nieuwe groep was absoluut goed voor $146.9 miljoen aan nieuwe investeringen.

Instituties

De cijfers laten ook zien dat er een groeiende interesse is onder instituties, met name hedgefondsen. Voorbeelden van een crypto hedgefondsen (niet perse klanten van Grayscale) zijn Pantera Capital, Galaxy Digital en BlockTower Capital.

In 2019 kwam 71% van al het geïnvesteerde geld van deze instituties. In 2018 lag dat aandeel nog op 66%. Coinbase is de custody provider voor Grayscale.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...