‘Bitcoin (BTC) heeft interesse van slechts 0,5% van wereldbevolking’

Als je eenmaal in de Bitcoin tunnel zit, kun je niet meer terug. De groep mensen die BTC als toekomstig geld zien, wordt als maar groter. Toch heeft minder dan 1% van de wereld interesse in Bitcoin.

Volgens een onderzoek met de tool van Facebook Audience Insights is de kans groot dat jij (als Bitcoinfanaat) een man bent die jonger is dan 34 jaar met een universitair diploma op zak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat meldt Cryptoslate in een nieuwsbericht

Demografie van Bitcoin gebruikers

Van de 2,5 miljard gebruikers van Facebook, is slechts 20 tot 25 miljoen gemarkeerd als ‘geïnteresseerd in Bitcoin’. Dat is 0,3% van de totale wereldbevolking.

Er is op onze globe natuurlijk een groep mensen met internet en zonder Facebook account. Het is echter onwaarschijnlijk dat meer dan 0,5% van de wereld zich bezig houdt met BTC.

De meeste interesse is afkomstig van mannen. Zij vertegenwoordigen 76% van deze groep.

In onderstaande afbeelding is te zien dat de meeste fanatieke bitcoin enthousiastelingen tussen de 25 en 34 jaar zijn.

'Bitcoin (BTC) heeft interesse van slechts 0,5% van wereldbevolking'

Verder een interessant detail: de kans dat een persoon single is, is 23% groter als hij of zij interesse heeft in Bitcoin. De kans is ook 36% groter dan jij een master hebt afgerond.

71% van de geïnteresseerden zegt een ‘undergraduate degree’ te hebben. Dit is 6% meer dan het wereldwijde gemiddelde.

Individuen uit de IT, wiskunde en technische sector zijn meer bezig met Bitcoin dan de doelgroep uit de zakenwereld of de financiële tak.

Opvallend: veteranen en mensen die op militaire bases hebben gewerkt, hebben nauwelijks interesse in BTC. Anthony Pompliano, een oorlogsveteraan uit Irak, is daarin de welbekende uitzondering.

BTC wereldwijd verspreid

Facebook gebruikers uit Nigeria zijn groot Bitcoin fan. Dit bevestigd ook eerder nieuws, dat gebaseerd is op de het aantal zoekresultaten en de Google Trends.

Ook landen als Mongolië, Zuid-Afrika en Maleisie doen het opvallend goed. Verder springt Venezuela er ook uit.

Het verhaal mag bekend zijn: de Centrale Bank van het land overweegt om Bitcoin toe te voegen aan de nationale reserves.

Deze natie heeft met de Petro Dollar ook een eigen nationale cryptovaluta in huis.

'Bitcoin (BTC) heeft interesse van slechts 0,5% van wereldbevolking'

Gezien alle data afkomstig is van Facebook gebruikers moet je dit onderzoek natuurlijk met een korreltje zout nemen.

Het is echter interessant om te zien dat Bitcoin zowel in eerste wereldlanden populair raakt als middel tegen het (stiekeme werk van het) kartel.

In derde wereldlanden is Bitcoin vooral een veilige oplossing tegen hyperinflatie en corrupte overheden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCFacebook