‘Bitcoin heeft interesse van 33% Amerikaanse investeerders’, aldus Grayscale

Volgens Grayscale toont meer dan een derde van de Amerikaanse beleggers interesse om in Bitcoin en andere cryptovaluta te investeren.

Grayscale is een van de grootste investeringsmanagers voor cryptovaluta uit de wereld. Voor hun Bitcoin Trust (GBTC) weten ze veel bitcoins in de markt op te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Interesse investering Bitcoin

Grayscale is van mening dat dit een wake-up call moet zijn voor financiële adviseurs. Ze moeten zich in crypto-activa verdiepen om de overgang en introductie van nieuwe gebruikers naar de markt te vergemakkelijken.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Meer dan een derde van de Amerikaanse investeerders is geïnteresseerd om te investeren in crypto zoals Bitcoin. Voor financiële adviseurs is het tijd om tempo te maken in de activaklasse. “[/penci_blockquote]

Sinds vorige week biedt het bedrijf biedt een Digital Currency Toolkit aan voor financieel adviseurs. Het is een kennisbank dat moet helpen om de activaklasse van digitale valuta beter leren begrijpen.

In de toolkit zitten verschillende handige items die financieel adviseurs kunnen gebruiken, waaronder:

Verder biedt het materiaal over de nieuwe generatie investeerders en de houding van millennials. Ook komen er enkele Frequently Asked Questions (FAQ) aan bod.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]We weten dat digitale valuta misschien niet voor iedereen geschikt zijn, maar een objectieve kijk op de beleggingscategorie wordt steeds belangrijker. Door financiële adviseurs te voorzien van wat ze nodig hebben om op de hoogte te blijven, kunnen ze goed ingelichte gesprekken voeren met hun klanten over digitale valuta.[/penci_blockquote]

Grayscale Trust

Voglens de laatste update heeft Grayscale $5,5 miljard aan assets under management (UAM). Ze zijn ook in Q2 rustig doorgegaan met het uitbreiden van het fonds.

In het tweede kwartaal van 2020 heeft de digital asset manager namelijk $905,8 miljoen aan digitale activa aan haar fondsen toegevoegd. Dat is bijna het dubbele van het vorige kwartaal-record. In Q1 van dit jaar was dat namelijk nog $503,7 miljoen.

Het grootste deel zit in het Bitcoin fonds, maar ze bieden ook hun diensten aan voor andere cryptovaluta zoals Ethereum en Ripple.

Door aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te kopen, kun je als investeerder de risico’s voor het bewaren van de Bitcoin bij Grayscale leggen. Zij regelen namelijk alles omtrent het veilig opslaan van de private keys.

Naar verluidt is 84% van deze investeringen afkomstig van institutionele beleggers zoals hedge fondsen. In totaal heeft het bedrijf sinds eind juni $4 miljard aan activa in beheer.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCGrayscale