‘Bitcoin is ongeveer evenveel waard als Jeff Bezos, maar hij kan nooit alle BTC kopen’

Multimiljardair Jeff Bezos heeft zijn eigen record aangescherpt. Hij heeft zijn vermogen namelijk flink uitgebreid. De ondernemer is rijker dan ooit met een vermogen van bijna $172 miljard.

Daarmee is al de rijkdom van Bezos nu evenveel waard als de totale marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC). Met de huidige prijs van ~$9.200 is deze namelijk gelijk aan ongeveer $170 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Groot geld

Privacy expert Jameson Lopp stuurde hierover recent een leuk tweetje de wereld in. Want zelfs met dit vermogen zal Bezos niet in staat zijn om álle Bitcoin uit de hele wereld in zijn beheer te krijgen.

Naast dat de prijs zal stijgen bij dit enorme aanbod (door een tekort aan liquiditeit), zijn er ook nog ‘verloren’ Bitcoin. Onder andere de BTC van Satoshi zijn al jaren niet in omloop en er zijn ook tal munten verloren gegaan omdat men niet voorzichtig genoeg met de private keys is omgegaan.

Jeff Bezos

Volgens een rapport van CNN is de rijkdom van Bezos grotendeels te wijden aan zijn aandelen in Amazon. Dit levert hem namelijk $57 miljoen op door zijn aandeel van 12% in het bedrijf.

De waarde van de aandelen van Amazon (AMZN) zijn dit jaar daarnaast ook nog eens met 56% gestegen. Deze toename lijkt te wijden aan de toenemende verkoop van online producten als gevolg van corona.

Hij moest overigens een flink deel van zijn vermogen afstaan na de scheiding met zijn voormalig vrouw MacKenzie. Op dit moment is Bezos echter rijker dan vóór dat moment. En zijn ex is door deze ‘actie’ de op drie na rijkste vrouw ter wereld geworden.

Ongeveer $56,7 miljard van het totale vermogen van Bezos is er in 2020 bij gekomen. Het is verder niet bekend of Bezos al Bitcoin in bezit heeft.

Bitcoin prominenten

Wat dat betreft onderscheidt Bezos zich van enkele andere grote investeerders. Elon Musk heeft namelijk al eens laten weten een (heel klein) beetje Bitcoin te hebben.

Verder is permabull Mike Novogratz ook geen onbekende investeerder in de wereld van Bitcoin. Jack Dorsey, de man achter Twitter, staat ook bekend als Bitcoin aanhanger.

Aan de andere kant zijn er ook pessimisten. Jim Rogers ziet bitcoin zelfs naar $0 gaan. Hij denkt dat Bitcoin nog steeds in een bubbel zit. Volgens hem zal de cryptocurrency uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen. Rogers wordt samen met de miljardairs Warren Buffett en George Soros gezien als een van de drie grootste investeerders ter wereld.

Buffett noemde Bitcoin vorig jaar nog een farce en een schijnbeeld. Hij mist een unieke onderliggende waarde en is het volgens hem rattengif.

Praat mee over bitcoin in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  Lees meer