Bitcoin (BTC) koers schiet door $9.300, trekken bulls door naar $10.000?

De bitcoin (BTC) koers is deze zondagochtend even door de $9.300 geschoten en staat op moment van schrijven op $9.355. Ook bij de meeste altcoins staan de borden op groen. Bitcoin vestigt een nieuw koersrecord in 2019. Het laatste hoogtepunt dateert van 27 mei ($8.776, uitgaande van marktindex Messari.io).

De afgelopen 24 uur bleek er bij $8.800 een behoorlijke weerstand te liggen. Het lijkt erop als de koers dit level heeft ‘geflipt’ en het nu gebruikt als supportlevel. De steun daaronder ligt bij $8.000, aldus diverse analisten. De onneembare horde van $9.000 is door de ‘bulls’ beslecht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De vraag rijst waar deze trend eindigt? Blijft er genoeg volume in de markt zitten en waar komt bitcoin nog weerstand tegen op de weg door $10.000. De laatste keer dat BTC boven de $10.000 stond, was 5 maart 2018.

Na de goede maand mei (+57%) volgde in de eerste anderhalve week een correctie en zijwaarts patroon. Vanaf 9 juni zit de koers gestaag in een stijgende lijn.

Bitcoin (BTC) koers schiet door $9.300, trekken bulls door naar $10.000?

BTC koers afgelopen maand (bron: Messari.io)

De factor Fear of Missing Out (FOMO) kan een rol gaan spelen zodra de bulls steeds meer richting de $10.000 opstomen.

Bitcoin (BTC) koers schiet door $9.300, trekken bulls door naar $10.000?

Analist Josh Rager wijst erop dat BTC zich houdt aan haar patroon van een eerdere bullmarkt.

Analist John van Meer wees er gisteren in zijn BTC-analyse al op: Bitcoin gaat de $9.000 nogmaals testen, komt $9.800 in zicht? Zijn conclusie:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”John van Meer”]De grafieken zien er bullish uit en de bulls laten zien dat ze de overhand weer hebben. We gaan voor een retest van $9.000 en ik verwacht dat die wordt gebroken wat ons snel naar de $9.800 weerstand zal brengen.[/penci_blockquote]

Analist Joe McCann houdt zijn long-positie voorlopig aan. Hij ziet $10.000 als de volgende psychologische halte voor bitcoin.

Nieuwsoverzicht

Een aantal belangrijke nieuwtjes van de afgelopen 24 uur.

1. Twitter CEO Dorsey over Bitcoin: ‘BTC sterkste kandidaat voor reservemunt van internet’

Jack Dorsey ontpopt zich langzamerhand tot een held in de bitcoincommunity. De ceo van Twitter en Square is er heilig van overtuigd dat bitcoin de beste kans maakt om de reservemunt van het internet te worden.

2. Deze altcoins vallen buiten de boot na ‘harde’ knip Binance US

Per 12 september zijn Amerikaanse burgers geblokkeerd van toegang tot Binance. De cryptobeurs uit Malta wil binnen drie maanden voor haar Amerikaanse klanten een cryptobeurs in de VS geopend hebben. Dit heeft gevolgen voor een aantal altcoins die afgesneden worden van Amerikaanse beleggers.

3. Deze bedrijven investeren miljoenen in GlobalCoin van Facebook

De lijst met investeerders in de GlobalCoin, de digitale munt van Facebook, is bekend. Op de lijst prijken namen als PayPal, VISA en MasterCard, maar ook cryptobeurs Coinbase, investeerder Adreessen Horowitz en de holdingmaatschappij achter Booking.com, ook bekend in Nederland.

Altcoins

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...