Bitcoin (BTC) kopen kan in Australië nu bij 3.500 postkantoren

Bitcoin (BTC) kopen kan in Australië nu bij 3.500 postkantoren

Australiërs kunnen dankzij een nieuwe samenwerking nu Bitcoin (BTC) kopen bij postkantoren in het land. Door een combinatie van een Post’s Digital ID en een account bij een cryptobeurs, hoef je niet per se een digitale overschrijving te maken als je de cryptomunt wilt kopen.

Bitcoin kopen in Australië

Volgens een nieuwsbericht van 24 juni kunnen klanten van lokale cryptobeurs Bitcoin.com.au nu Bitcoin kopen bij meer dan 3.500 Australische postkantoren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Holger Arians, de CEO van het bedrijf legde uit dat hij gelooft dat de nieuwe betalingsoptie de mensen meer vertrouwen zal geven. Het feit dat de huidige aankoop volledig digitaal gebeurt is volgens Arians nog wel eens een struikelblok.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“Voor veel mensen voelt het betalen voor Bitcoin bij een postkantoor in Australië veiliger dan als ze online geld overmaken. We zijn trots op deze samenwerking en willen Australia Post bedanken voor hun voortdurende openheid voor nieuwe technologieën."[/penci_blockquote]

Je moet je dus wel ter plekke verifiëren, maar vervolgens kun je wel met cash geld Bitcoin kopen.

De klanten van de beurs Bitcoin.com.au konden al bij 1500 winkels in het betalingsnetwerk van Blueshyft Bitcoin kopen. Blueshyft is opgericht door Kain Warwick, en het biedt haar diensten ook bij een aantal andere beurzen aan.

Wereldwijd

De laatste tijd komen er steeds meer fysieke locaties waar consumenten de mogelijkheid hebben om te kopen of uit te geven. Zo bereikte het aantal ATM's wereldwijd onlangs de mijlpaal van 8.000 stuks.

Eerder schreven we ook al dat het mogelijk is om Bitcoin te kopen bij meer dan 20.000 winkels in de Verenigde Staten, waaronder bij 7-Eleven, CVS en Rite Aid.

In september vorig jaar begonnen ook alle 7-Eleven-winkels in de Filipijnen met de verkoop van crypto. Begin 2019 deden een aantal Franse tabakswinkels hetzelfde.

'Down Under' kwam vorige week ook al met het nieuws dat je Coca Cola kunt kopen met Bitcoin. Door een samenwerking van Centrapay zijn er in Australië en Nieuw Zeeland 2.000 vending machines waar je via een speciale Sylo app jouw BTC kunt uitgeven.

Heb je vragen over Bitcoin? Kom eens gezellig langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties