Bitcoin Lightning #14: Online spelletjes spelen met prijzenpot vol sats

Bitcoin Lightning #14: Online spelletjes spelen met prijzenpot vol sats

De afgelopen dagen zijn in de Hup Lightning serie meerdere toepassingen van het Bitcoin Lightning Network aan bod gekomen. Van tip functies voor Twitter en Telegram tot het verdienen van sats bij online aankopen (e-commerce).

Maar er is nog een sector waarin het internetgeld een grote toepassing kan hebben: de gaming industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in gaming

Er zijn verschillende soorten games ontwikkeld waarbij jij nu al gratis geld kunt verdienen. Op de betere grafische games gaan we morgen in. In dit artikel kijken we eerst naar een aantal simpele alternatieven.

Door de implementatie van lnurl in wallets, kun je heel makkelijk sats betalen om een game te starten. Zorg ervoor dat je jouw Lighting wallet met een kleine balans bij de hand hebt om mee te doen!

Leer het Lightning netwerk begrijpen

Een spel waarmee je het Lightning Network beter kunt gaan begrijpen is Alice2Bob. Dit is een visuele weergave van een netwerk waarbij je zelf moet 'gokken' hoe betalingen geroute kunnen worden. Je ziet namelijk verschillende peers die met elkaar in contact staan via betaalkanalen.

Het is aan jou om de juiste paden te vinden om een betaling op het einddoel aan te laten komen.

Bitcoin Lightning #14: Online spelletjes spelen met prijzenpot vol sats

Hoe verder je in het spel komt, hoe moeilijker het wordt. Overigens wordt er in het spel geen rekening gehouden met multi path payments.

Deze functionaliteit is sinds een maand beschikbaar in de lnd implementatie van Lightning Labs. Daarbij kun je een betaling automatisch laten opsplitsen waardoor het via meerdere paden bij de ontvanger uit komt.

Wheel of Fortune

Als je écht van gokken houdt, kun je ook het wheel of fortune uitproberen. Je stort een klein beetje aan satoshi's en gokt vervolgens dat je via het draaiend bord meer sats terug verdient.

Bitcoin Lightning #14: Online spelletjes spelen met prijzenpot vol sats

Het leuke is dat je dit kunt doen met enorm kleine bedragen. Je kunt voor 1000 satoshi's (ter waarde van ongeveer 10 eurocent) al tien keer aan het rad draaien.

Hou in je achterhoofd: dit soort initiatieven laten op een speelse manier het gemak van Lightning zien. De kans is groot dat je sats verliest. Hou het mantra 'stack sats' dus goed in je achterhoofd, verspeel ze dus niet.

Bitcoin Lightning Battle

Wil je altijd al eens samen met vrienden de strijd aan gaan voor écht geld? Dan is Lightning Battle echt wat voor jou.

Voordat toegelaten wordt tot het spel, betaal je allemaal via het Lightning Network een klein bedrag wat zal fungeren als prijzenpot. Als je dit hebt gedaan kom je terecht bij het spel

Vervolgens speel je bijvoorbeeld het spel 'Word Search', zoals op onderstaande video. Uit een tabel van 16 letters moet je zo veel mogelijk woorden zien te maken. De winnaar gaat er vervolgens met de prijs vandoor. Je kunt ook 'vier op een rij' en 'Othello' spelen.

Het leuke is dat je dit met een groep mensen kunt doen.

Ben je nog niet uitgespeeld? Op lnroute en lngames staan nog een heleboel andere games die je kunt proberen. Kom ook vooral langs in onze Lightning chat om samen Word Search te doen!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties