Bitcoin gebruik op Lightning Netwerk: 945 BTC ‘gelocked’, recordhoogte voor 2020

Bitcoin staat bij een deel van de cryptocommunity nog bekend als trage en logge blockchain. Hoewel dit in feite correct is, zijn hier oplossingen voor bedacht. Een daarvan is het Lightning Netwerk. Statistieken laten zien dat dit netwerk weer een groei doormaakt.

Bitcoin Lightning Netwerk

Met het Bitcoin Lightning Netwerk (LN) kun je razendsnel en supergoedkope betalingen doen. Om LN te gebruiken, open je betaalkanalen door multi-sig wallets te creëren waarin je een beetje BTC zet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vervolgens kun je met ander peers binnen deze betaalkanalen kleine beetjes BTC (satoshi’s) heen en weer sturen zonder dat dit op de blockchain komt te staan.

Lees in onze uitlegpagina over het Lightning Netwerk onder andere meer over de analogie met een kralenketting om dit idee voor jezelf iets visueler te maken.

Het is goed om te snappen dat er dus BTC gelocked wordt alvorens het voor het Lightning Network te gebruiken is. En dit getal behaalde een paar dagen geleden het hoogste niveau van dit kalenderjaar, meldt AMBCrypto.

Op 5 april stond er volgens DeFi Pulse totaal 945 BTC opgesloten. De laatste keer dat dit niveau bereikt werd, was in juli 2019. Qua dollarwaarde zitten we nog ver van het record vandaan, maar dat heeft te maken dat BTC begin in juni van vorig jaar nog op de $14.000 stond.

Bitcoin gebruik op Lightning Netwerk: 945 BTC 'gelocked', recordhoogte voor 2020

Op het hoogtepunt stond er overigens 1.100 BTC vast. Dat was in mei vorig jaar. Het huidige niveau is de hoogste balans van de afgelopen 9 maanden. Om het even in perspectief te zien: deze 945 BTC vertegenwoordigt een waarde van $6,9 miljoen.

BTC uit supply

Ondanks dat het slechts om heel klein procent van de totale supply is, kun je stellen dat deze BTC niet op de exchanges gedumpt kan worden. Het zorgt dus voor een lager aanbod op de markt, ook al is dat aandeel op dit moment dus minimaal.

Overigens: de BTC die op DeFi Pulse te zien zijn, worden afgelezen uit publieke kanalen. Het is ook mogelijk om private channels te openen voor mensen die niet willen dat hun kanaal door de hele wereld gebruikt en gezien kan worden. In werkelijkheid ligt het getal dus nog iets hoger dan nu bekend is.

Een paar dagen geleden bereikte een andere schaalbaarheidsoplossing een mijlpaal. Op Liquid, een sidechain van Blockstream, stond 1.000 BTC gelocked. Een nieuw record!

Hoe kijk jij aan tegen deze ontwikkelingen? Stelt het niets voor of is het een mooi begin? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTClightning