Bitcoin in Japan te verhandelen via OTC platform van Blockstream

Bitcoin in Japan te verhandelen via OTC platform van Blockstream

Goed nieuws voor Japan. De drie bedrijven Blockstream en Digital Garage en ook financiële dienstverlener Tokyo Tanshi, hebben een samenwerking aangekondigd. Het gaat over de lancering van Settlenet, een platform voor legale Bitcoin betalingen.

Het is een non-custodial platform waarover digitale assets kunnen worden verstuurd. Het is speciaal ontworpen zodat buitenlandse bedrijven gemakkelijker zaken kunnen doen in en met Japan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en Settlenet

Blockstream is een Canadees Bitcoin bedrijf, wat naast het Bitcoin Core protocol ook werkt aan Liquid en het Lightning Network. Dit eerste platform is gebouwd om snellere en vertrouwelijke betalingen te kunnen.

Liquid is namelijk een aparte sidechain die wordt gerund door een 'federatie van partners'. Grote exchanges en ook custodials zoals Xapo zijn hierbij aangesloten. Onder het mum van 'als je toch al exchanges vertrouwt als je daar je Bitcoin stalt, kun je ook een groep exchanges vertrouwen voor makkelijke en snelle betalingen'.

Daarmee verschilt Liquid dus wel (enorm) van Bitcoin. Het is e

Settlenet is gebouwd op dit Liquid Network. Bij de lancering ondersteunt het platform de handel tussen de Liquid variant van Bitcoin (L-BTC) en de token van Crypto Garage die de Japanse Yen (JPYS) vertegenwoordigt.

Bitcoin in Japan te verhandelen via OTC platform van Blockstream

Volgens de ontwikkelaars gebruikt Settlenet atomic swaps (waarbij de bedragen als het ware worden overgeboekt van de ene blockchain naar de andere) om de risico's te beperken. In het geval van over-the-counter (OTC) handel is dat heel handig. Deze manier van werken is namelijk met het oog op de regelgeving erg gunstig.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Settlenet werkt binnen een sandbox dat is opgezet door de Japanse regering en is beschikbaar voor beurzen, OTC-desks, brokers, vermogensbeheerders en andere financiële instellingen van over de hele wereld."[/penci_blockquote]

Regelgeving

De ontwikkelaars voegen eraan toe dat er al een aantal "mondiale OTC-bedrijven en Japanse exchanges" zijn die zich hebben aangemeld voor het gebruik van Settlenet. Om welke partijen het gaat is niet bekend.

Het platform zou buitenlandse bedrijven in staat kunnen stellen om makkelijker voet aan de grond te krijgen in de Japanse markt.

Vanwege de hoge kosten en strikte regelgeving, is het voor buitenlandse bedrijven moeilijk om deze Japanse markt te betreden. Met Settlenet moet dat dus een stuk aantrekkelijke gemaakt worden, helemaal met de introductie van JPYS.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Nadat een transactie is gemaakt, ontvangen bedrijven de door fiat gedekte JPYS-tokens in plaats van een fysieke afwikkeling op een Japanse bankrekening. Hierdoor kunnen klanten van Settlenet van over de hele wereld snel en gemakkelijk beginnen met het accepteren van betalingen in Japanse yen".[/penci_blockquote]

In de toekomst zal Settlenet meer tokens en handelsparen ondersteunen, zoals Tether (USDT) en L-CAD, een stablecoin gekoppeld aan de Canadese dollar.

Heb je vragen over het nieuws of wil je er over doorpraten? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat mee!

Lees meer over:
Bitcoin BTC Japan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties