BTC onderneemt pogingen voor $12.000, adoptie van SegWit bij Bitcoin stagneert

In dit artikel nemen we een kijkje bij de huidige koers van Bitcoin (BTC) en kijken we wat CryptoTwitter hier over te zeggen heeft. Verder nemen we de SegWit transacties onder de loep. En wat blijkt? Litecoin troeft Bitcoin af.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) vertikt het om de resistance rond de $12.000 voor lief te nemen en akkoord te gaan met een downtrend. Elke keer keer als de prijs in deze zone zone terecht komt, bounched het terug omlaag, maar keert het ook iedere keer weer terug om de weg omhoog nogmaals te proberen. Op dit moment betaal je voor één Bitcoin $11.881 en dat is nagenoeg hetzelfde als gisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BTC onderneemt pogingen voor $12.000, adoptie van SegWit bij Bitcoin stagneert
Koers Bitcoin (BTC) afgelopen 7 dagen

Bitcoin Segwit

LongHash komt met een interessant nieuwtje naar buiten: Litcoin loopt weg bij Bitcoin wat betreft het gebruik van de SegWit.

Voluit staat dit voor Segregated Witness. Het is een schaalbaarheidsoplossing dat de block size vergroot (dit bepaalt hoeveel data er in één block kan). Het lost ook problemen op met ‘signature data’. Door SegWit zijn oplossingen die bovenop bitcoin worden gebouwd (zoals het Lightning Network) beter bruikbaar.

Litecoin is wat betreft de SegWit een soort van Testnet voor bitcoin geweest. De SegWit werd in april 2017 al op Litecoin geactiveerd, nog vóór dit op Bitcoin gebeurde. Voor LTC was het op dat moment niet echt nodig: het netwerk kon de transacties prima verwerken met elke 2,5 minuten blocken van 8MB. Destijds werd gezegd dat de doorvoering van de SegWit-update goed zou zijn voor de ontwikkeling van het Lightning Network.

Op blockchair is te zien hoe beide netwerken zich tegenover elkaar verhouden. Zie ook de grafiek hieronder.

BTC onderneemt pogingen voor $12.000, adoptie van SegWit bij Bitcoin stagneert

Er zijn een aantal opvallende zaken uit deze grafiek af te lezen. Ten eerste mag het duidelijk zijn dat Litecoin in juli 2017 een groter percentage aan transacties via deze SegWit plaatste. Rond februari 2018 kwam er ineens een enorme groei: Coinbase omarmde techniek en de adoptie van BTC ging van 14% naar 30%.

Maar langzamerhand overklast de ‘zilveren munt’ de Bitcoin wat betreft het percentage aan SegWit transacties. BTC blijft hangen rond de 40% terwijl Litecoin door groeit naar bijna 60%. Maar wat heeft dit te zeggen?

Het lijkt dat er op dit moment geen behoefte is aan SegWit voor Bitcoin-gebruikers. Het heeft enorm veel nut bij de ontwikkeling en het gebruik van het Lightning Netwerk. Blockchain.com heeft de SegWit bijvoorbeeld nog niet omarmd, terwijl zij 20% van alle transacties vertegenwoordigen. Mochten zij de aanpassing ook doorvoeren, dan zal Bitcoin in één klap dichter bij Litecoin staan. Zowel Blockchain als BitPay hebben aangegeven dat hun gebruikers andere functies belangrijker vinden dan de SegWit. De transactiekosten van Bitcoin zijn al meer dan een jaar vrij vrij laag, wat naar alle waarschijnlijkheid de acceptatie van SegWit stagneert.

Cryptotwitter

Josh Rager merkt op dat de candles er op de weeksgrafiek goed uit zien. Tot dus ver is de koers twee weken (op rij) gesloten op $11.474. De kans is erg groot dat, als Bitcoin nog drie dagen rond het huidige prijsniveau blijft, er een nieuwe high komt. Een weekly high die in 2019 nog niet eerder werd waargenomen.

Gisteren kon je in de BTC update lezen dat Bitcoin consolideert in een ascending triangle. Jayden Crypto maakt ook een soortgelijke triangle en ziet ook dat de munt binnenkort een keuze moet maken. Bullish of bearish?

Kaleo ziet een patroon ontstaan dat zich al twee keer heeft voorgedaan sinds begin dit kalenderjaar. De prijs loopt na een run langzaam terug (met lower highs) terwijl er telkens een sterke support wordt gelegd. Nadat de trendlijn wordt doorgebroken komt er telkens weer een groei van gelijke proporties vergeleken met die vorige run. Volgens deze technisch analyst zomaar dat zou kunnen betekenen dat BTC aan het einde van de maand op $16.000 staat.