Amerikaanse anti-Bitcoin bankier: Nieuwe lockdown moet economie redden

De voorzitter van de Federal Reserve van Minneapolis roept op tot een nieuwe lockdown om de Amerikaanse economie te redden. In een opiniestuk van de Friday New York Times schrijft anti-bitcoiner Neel Kashkari dat Amerika een “lockdown nodig heeft om zowel levens als de economie te redden.”

Voorzitter Federal Reserve

Kashkari? Wie was dat ook al weer?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In februari dit jaar liet hij zich van zich horen. Hij noemde cryptomunten namelijk destijds een ”grote vuilnisbelt.” De Amerikaan ziet niets nuttigs in cryptovaluta en zou naar eigen zeggen zijn éénjarige dochter eerder obligaties geven dan Bitcoin.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De reden dat de dollar waarde heeft is omdat de Amerikaanse regering een legale monopolie heeft op het produceren van de dollar.”[/penci_blockquote]

Deze anti-bitcoiner is van mening dat er een ‘meer restrictieve lockdown’ nodig is om een verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen. In zijn ogen moet elke Amerikaanse staat het coronavirus bestrijden en ‘uitroeien’.

Deze uitspraak deed hij samen met Michael T. Osterholm, directeur van het Center for Infectious Disease Research and Policy aan de Universiteit van Minnesota.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Je kunt niet kiezen tussen gezondheidszorg en economie. Beiden hebben een agressieve aanpak van het virus nodig’. [/penci_blockquote]

Bitcoin vs. geldkraan

Zijn uitingen over de gezondheidszorg zijn voor de Bitcoin industrie niet heel relevant. Maar hij vervolgt dat een strengere lockdown van maximaal zes weken ook zal zorgen voor een ‘robuust economisch herstel’.

Hij is van mening dat de economie pas weer kan bloeien als het virus onder controle is.

Het was dezelfde Kashkari die in maart aan gaf dat de Federal Reserve een “oneindige hoeveelheid geld” heeft. Dat is natuurlijk koren op de molen van de molen van Bitcoin. Schaarste is volgens Bitcoiners één van de basisbeginselen van geld.

Terwijl Kashkari de cryptocurrencies in februari dus nog met een ‘gigantische vuilniscontainer’ vergeleek, gaf hij het tegenargument dat de schaarste van de Amerikaanse dollar deze munt juist waardevol maakt.

Ironisch genoeg lanceerde de Federal Reserve nog geen maand later een reddingsplan van een recordbedrag van $2,3 biljoen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Het verschil met andere recessies is dat het vermogen van spaarders met 20% is gegroeid. In januari was dat groeipercentage nog 8%’. [/penci_blockquote]

Stimulus cheque

Intussen is er een tweede stimulus cheque aangekondigd waarmee de Federal Reserve de burgers tegemoet wil komen. De vorige keer dat deze werd uitgedeeld, resulteerde dit in een toestroom van dit nieuwe geld naar Bitcoin.

Vorige week wreef investeerder en mediamaker Anthony Pompliano nog wat zout in de wonden. In zijn ogen is het beleid van de centrale bank ‘rampzalig’, wat leidt tot een nieuw prijsrecord voor Bitcoin.