Bitcoin miner Bixin investeert $66 miljoen in ecosysteem met nieuw fonds

Bixin, een van de eerste grootschalige bitcoin miners en wallet startup, zet 6.600 bitcoin apart voor een fund of funds. Dit komt neer op een gigantisch bedrag van $66 miljoen.

Investeren in Bitcoin ecosysteem

Het bedrijf kondigde vandaag (vrijdag, red.) het fund of funds van het eigen kapitaal aan, schrijft Coindesk. Ze geven aan te willen investeren in wereldwijde kwantitatieve handelsfondsen waarvan de strategieën zijn gebaseerd op arbitrage, bitcoin futures contracten en trendanalyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een fund of funds (FOF) is een investerings strategie waarbij je jouw portfolio vult met andere investeringsfondsen. Je blijft daarbij weg van aandelen, obligaties en andere securities. Het wordt soms ook wel een multi-manager investment genoemd. Zoals de naam zegt: een fonds van verschillende fondsen.

Het doel ervan is duidelijk. Bixin wil haar holdings in Bitcoin laten toenemen als onderdeel van hun ‘standvastig commitment met Bitcoin’, schrijft het in de blogpost. Op deze manier bieden ze liquiditeit aan de markt en fungeren ze als een soort van market maker.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We geloven enorm in bitcoin en we willen niet zien dat het bitcoin ecosysteem in China of elders in een ‘silo’ terecht komt.”[/penci_blockquote]

Deze uitspraak komt van Liu Fei vandaan, die eind 2018 bij Bixin terecht kwam en daar nu toezicht houdt op de mining activiteiten van Bixin en het fund of funds. “We hopen dat het fonds kan bijdragen aan een betere wereldwijde liquiditeit voor het bitcoin ecosysteem.”

Bijdrage aan industrie

Bixin is in 2014 opgericht door Wu Gang, die al in 2009 begon met het minen van bitcoin. Het is uitgegroeid tot een van de bekendste wallet- en mining pool-operators in China.

Eind 2018 richtte het zich met investeringen in bitcoin op self-mining. Momenteel faciliteren ze met hun farms ongeveer 300 megawattuur. Dit is goed voor ~3.000 petahashes per seconde (PH / s), wat weer goed is voor 2,5 % van de totale hashrate.

Bixin heeft al wel meer grote namen in hun portfolio zitten. Ze investeren in toonaangevende crypto-startups in China. MicroBT is er een van. Dit bedrijf gaat in het Aziatische land de strijd aan met andere miner producenten zoals Bitmain, Canaan Creative en Ebang.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfonds