Rechtbank China bevriest $680.000 van dochteronderneming Bitmain

Een rechtbank in Shenzhen heeft besloten dat $680.000 aan activa van een dochteronderneming van bitcoin mining-gigant Bitmain moet worden bevroren.

Deze uitspraak is op 13 december gepubliceerd in de zaak van Dongguan Yongjiang Electronics tegen Shenzhen Century Cloud Core. Laatstgenoemde is een leverancier van elektronische apparatuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In september vroeg Yongjiang aan de rechtbank om 4,7 miljoen yuan ($680.000) te bevriezen van Century Cloud Core, een bedrijf dat volledig eigendom is van Bitmain Technologies.

De dochteronderneming speelt een belangrijke rol in de productie, kwaliteit controles en het verpakking van de producten van Bitmain.

Bitcoin kopen? Ga daarvoor naar Bitvavo!

Overige geschillen

Dit is overigens niet de enige zaak waarin Century Cloud Core verstrengeld is geraakt. In 2019 alleen al had het nog eens vier andere zaken open staan bij fabrikanten van elektronische producten.

Eén van de eisers, Youda Electronics, heeft een activabescherming van 5,2 miljoen yuan ($745.000) aangevraagd omdat er meningsverschillen zijn over de getekende koopcontracten. Alle andere claims zijn inmiddels weer ingetrokken. Alleen de zaak met Yongjiang staat nog.

De naam van Bitmain is de laatste week genoemd wel vaker genoemd in een rechtszaak. De politie in China heeft Yang Zuoxing namelijk gearresteerd.

Dit is een voormalige medewerker van de bitcoin miner fabrikant. Saillant detail: Zuoxing is ook CEO van concurrent MicroBT, producent van WhatsMiner miners.

Yang is in hechtenis genomen door de autoriteiten omdat hij misbruik heeft gemaakt van het intellectuele eigendom van Bitmain.

Zo is Yang is één van de ontwikkelaars achter het ontwerp van de miners waarmee Bitmain furore heeft gemaakt.

Toekomst Bitmain

Bitmain bereidt zich voor op de komende halvering van de blockreward, die gepland staat voor mei 2020. Bij een interne bijeenkomst in november vertelde mede-oprichter Jihan Wu aan het personeel dat het bedrijf is gericht op het aantrekken van miners en het verbeteren van de huidige relaties.

Hiervoor hebben ze meerdere strategieën ontwikkeld om zo klanten aan zich te kunnen binden.

Het bedrijf zal de risico’s op zich willen nemen die in relatie staan met de cashflow, de volatiliteit van de prijs van bitcoin en de elektriciteitskosten. Het gaat om constructies met aanbetalingen, co-mining en zogenoemde call en put opties op de prijs van Bitcoin.

Kom gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over alles wat met Bitcoin te maken heeft!

Bron: Cryptoglobe

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmainBTC