Bitcoin (BTC) mining farm in Texas geopend: 130.000 m² aan apparatuur

Bitmain opent officieel haar nieuwe Bitcoin mining farm in Texas. Dit laat de mining gigant weten in een statement dat ze gisteren publiceerden.

Bitcoin mining in Texas

Er is sinds eind 2018 gewerkt aan de locatie in Rockdale. De farm moet in totaal een capaciteit van 50 megawatts (MW) kunnen leveren. Het gaat in totaal om 130.000 vierkante meter aan oppervlakte. Dit staat gelijk aan 26 (!) voetbalvelden aan ruimte waarop de mining apparatuur is uitgestald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) mining farm in Texas geopend: 130.000 m² aan apparatuur
Bron: Bitmain

Bitmain claimt echter dat ze aan het kijken zijn hoe ze de capaciteiten kunnen opschroeven naar 300 MW. Daarmee zou het in een klap de grootste mining farm van de wereld worden.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Projectmanager Clinton Brown, Bitmain”]”We zijn verheugd om deze faciliteit te openen. Dit is voor de uitbreiding van Bitmain over de hele wereld heel erg belangrijk. Texas kent een stabiele en efficiënte energievoorziening. Dat is een stevige basis om de onvermijdelijke groei van de mining industrie van cryptocurrencies bij te kunnen houden.”[/penci_blockquote]

De plannen van Bitmain zorgden initieel voor gefronste wenkbrauwen. Het is bijzonder te noemen dat het bedrijf uit China naar Amerika trekt.

Men vroeg zich destijds af of het een stap was om eventuele regulatie voor te zijn. Het zou kunnen dat crypto mining in het Aziatische land in de toekomst verboden gaat zijn.

China en mining

TechCrunch meldde in April namelijk al dat deze optie serieus werd overwogen. Het zou te veel energie kosten en een negatief effect hebben op de omgeving.

In dat geval had Bitmain dus een nieuwe locatie moeten vinden. Hoewel China nog geen serieuze stappen lijkt nemen richting een verbod, lijkt het dat Bitmain middels deze uitbreiding naar Texas, de potentiële problemen een stapje voor wil blijven.

Volgens een persbericht zou het project meer dan 400 banen naar het gebied brengen en meer dan $500 miljoen in de ‘lokale en regionale economieën’ pompen. Oorspronkelijk was het plan om begin 2019 al te kunnen starten.

De welbekende cryptowinter gooide echter roet in het eten. Bitmain moest in 2018 enkele van haar activiteiten stop zetten.

Destijds daalde de prijs van Bitcoin van ongeveer $6.000 tot het halverwege de $3.000. Het begon pas begin april 2019 tekenen van herstel te vertonen. En dit herstel voelt Bitmain direct. De projecten die op on-hold stonden, konden een vervolg krijgen.

Layer1 in Texas

Naats Bitmain zoekt ook Layer1 haar heil in Texas. Volgens de mede-oprichter van het bedrijf, Alexander Liegl, is dit een ideale plek om zijn mining business op te zetten. En in dat idee staat hij niet alleen: Peter Thiel, een van de oprichters van PayPal, investeert $50 miljoen in Layer1.

Het bedrijf wordt in totaal gewaardeerd op $200 miljoen tijdens de investeringsronde. Nu er geld beschikbaar is, moeten hier ook echte stappen worden gemaakt.

Naast de plannen voor het opwekken van energie en het aanleggen van eigen infrastructuur is er ook een contract met een Chinese fabrikant voor de chips. Layer1 wil alles in eigen hand hebben.

Bron: Decrypt