BitMEX steunt Bitcoin ontwikkelaar Jeremy Rubin met beurs van $50.000

BitMEX steunt Bitcoin ontwikkelaar Jeremy Rubin met beurs van $50.000

Het bedrijf achter de derivatenbeurs BitMEX heeft $50.000 gegeven aan een ontwikkelaar die aan Bitcoin Core werkt. Het gaat om Jeremy Rubin, die toevalligerwijs vorige week bekend maakte dat hij werkt aan een smart contract language voor Bitcoin.

Bitcoin ontwikkelaar

Het bedrijf achter BitMEX heet 100x Group. Zij gaan de developer steunen met een mooi bedrag uit het Open Source Developer Grant. Rubin werkt al mee aan de code van Bitcoin sinds 2016, maar is al sinds 2013 in de community aanwezig.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op dit moment werkt hij aan een verbeterde versie van de mempool. Dit is de wachtrij waar transacties in staan voordat ze door miners in een block (en dus in de blockchain) gezet worden. Een nieuw algoritme zou dit proces voor de nodes sneller en beter bestand maken tegen denial of service attacks.

Ook is Rubin de man achter CheckTemplateVerify (BIP-119), ook wel bekend als CTV's. Dit is een voorgestelde Bitcoin upgrade die een hash gebruikt om aan te geven dat/hoe een coin kan worden uitgegeven zodra er een nieuwe output is gegenereerd.

Deze condities kunnen verschillende voorwaarden zijn, zoals het aantal inputs, de lock time of de exacte outputs die gecreëerd moeten worden. Daarmee zijn dit eigenlijk soort van smart contracts om geld mee te programmeren.

Vorige week presenteerde hij nog een nieuwe programmeertaal, onder de naam Sapio. Dit is gebaseerd op deze CTV's en hiermee kun je op een makkelijkere manier condities aan een output meegeven.

Donaties

Rubin heeft overigens ook een R&D Lab opgericht. Dit heet Judica en hiermee wil hij nieuwe tools bouwen voor Bitcoin. Het persbericht van 100x schrijft dat Judico met de subsidie financieel sustainable wordt. Ook financiert 100x hiermee het nadere onderzoek dat nodig is omtrent Sapio.

Eerder verstrekten ze al beurzen aan een aantal andere ontwikkelaars die aan Bitcoin Core werken. Een selectie van deze namen zijn Michael Ford, Amiti Uttarwar en Gleb Naumenko.

Ze zijn ook niet de enige partij die aan deze donaties doen. Square Crypto heeft bijvoorbeeld de anonieme ontwikkelaar ZmnSCPxj en Jon Atack en Tankred Hasezo op de loonlijst staan, Verder maakte Paradigm twee weken geleden bekend dat ze Anthony Towns gaan betalen voor zijn werk.

Fabian Jahr krijgt steun vanuit de Independent Developers Grant van OKCoin. Recent maakte de Human Rights Foundation (HRF) bekend dat ze de Britse Chris Belcher gingen steunen voor de ontwikkeling van CoinSwaps. Zo hoeven deze slimme koppen niet meer op vrijwillige basus hun tijd in de ontwikkeling van Bitcoin te steken. Een goede ontwikkeling dus!

Heb je vragen over Bitcoin? Kom eens langs in onze Telegram chat.

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties