$1 miljard aan Bitcoin opties verlopen vandaag, wat zijn de gevolgen?

$1 miljard aan Bitcoin opties verlopen vandaag, wat zijn de gevolgen?

Momenteel staat er bijna $2 miljard aan Bitcoin (BTC) opties open. Hiervan zal vandaag iets minder dan de helft verlopen, volgens data van Skew Analytics. Heeft dit nog effect op de spotprijs van Bitcoin of helemaal niet?

Let op! Opties zijn risicovolle effecten en alleen geschikt voor zeer ervaren handelaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) opties

Een optie is een derivatenvorm die zijn waarde afleidt van een onderliggende asset, in dit geval bitcoin. Je koopt dus geen fysieke bitcoin, zoals bij een beurs of broker.

Met een optie kun je speculeren op de Bitcoin prijs. Gaat deze in de toekomt omhoog of omlaag. Een optie is op elk moment te lichten en niet op een vooraf afgesproken moment, zoals bij een future.

In de praktijk kunnen deze opties contracten voor miners een manier zijn om risico's in te dekken. Je kunt zo letterlijk de optie open houden om in de toekomst jouw geminede Bitcoin te verkopen tegen een voor jou gunstige prijs.

Wat is er nu aan de hand? Vandaag (vrijdag) lopen er maar liefst 88.000 opties af, die samen een waarde van 1 miljard dollar vertegenwoordigen. Zodra deze aflopen, is de vraag wat het betekent voor de spotmarkt, waar de fysieke Bitcoin verhandeld wordt.

Volgens Charles Bovaird, onderzoeker bij Quantum Economics, is er meer volatiliteit op komst, zegt hij tegen Decrypt:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Naarmate deze contracten vervallen, neemt de kans op koersschommelingen toe. Afhankelijk van de prijs gaan handelaren hun opties laten aflopen of openstaan". [/penci_blockquote]

Dan Gunsberg, CEO en medeoprichter van Hxro, zegt dat een groot deel callopties zijn tussen de $11.000 en $12.000. Omdat dat ver boven de huidige spotprijs ligt, zullen deze opties vermoedelijk open blijven staan. Anders zijn beleggers genoodzaakt verlies te nemen.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"De markt schat de kans dat de prijs van Bitcoin op 25 september boven de $11.000 in op een ratio van 20:1. Als de koers dan toch gek gaat doen, kunnen we vuurwerk verwachten."[/penci_blockquote]

Volgens Bovaird kunnen handelaren de spotprijs gaan opdrijven. Ze hebben er namelijk belang bij de spotprijs stijgt om hun call uit te oefenen. Maar houders van putopties zullen een andere strategie hebben. Het is in hun belang dat de spotprijs niet gaat stijgen.

Hoe de handel met deze situatie omgaat, gaan we vandaag meemaken. Heb je vragen over het nieuws of wil je meepraten? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin BTC opties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties