Bij de Japanse ‘Amazon’ kun je bonuspunten omzetten in bitcoin (BTC)

Bij e-commercegigant Rakuten kun je je bonuspunten omzetten in bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta.

Rakuten en bitcoin (BTC)

Bij Rakuten kunnen klanten dus Super Points verdienen, equivalent aan één Japanse yen (€0.008). Ze moeten minstens 100 Super Points verzamelen om ze te kunnen inwisselen in crypto. Dat meldt het concern in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook hangt het af per ‘tier’ hoeveel bonuspunten een klant tegelijk kan inruilen.

Zogenaamde Limited Time Points kunnen dan niet ingewisseld worden. Met de actie wil de e-tailer de ‘adoptie van crypto stimuleren’.

Adoptie

Volgens Rakuten gaan we in de toekomst gewoon met crypto afrekenen. Zowel in webshops, fysieke winkels als onderling (peer-to-peer). Al in 2015 accepteert de webshop bitcoin betalingen.

Bij de Japanse evenknie van Amazon kunnen Japanners sinds augustus handelen in cryptovaluta. Daarvoor heeft het bedrijf een aparte licentie bemachtigd bij de Japanse toezichthouder. Het opslaan van crypto kon al sinds april in de Rakuten Wallet.

Want klanten van de Rakuten Bank, een internetbank zoals BUNQ, krijgen standaard een Wallet. Nieuwe gebruikers moeten eerst door een strenge Know-Your-Customer (KYC) procedure heen. Ze werken daarvoor samen met blockchain analysebedrijf CipherTrace.

In maart dit jaar is de cryptobeurs van Rakuten live gegaan. Het kocht in augustus 2018 de beurs Everybody’s Bitcoin voor circa $2,4 miljoen.

Bitcoin prijs

De bitcoin koers maakt deze 2e Kerstdag een beweging richting de $7.400. In de technische analyse van vandaag vraagt analist John van Meer zich af of een koersdoel van $8.900 realistisch is?

Hij zegt in zijn conclusie:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Er zijn bullish tekenen en patronen te zien op de wekelijkse grafiek die potentieel aangeven dat de koers een bodem heeft gevonden en dat het tijd wordt voor een ommekeer in de trend.

Het inverse head and shoulders patroon op de dagelijkse grafiek zou daarbij kunnen helpen, maar er is nog wel veel resistance voordat de $8,900 kan worden bereikt, wat de technische target is van het patroon.[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswallet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...